obrazac-za-slike---vesti

 

Danas je pred oko 500 prisutnih građana Novog Sada, veterana, sadašnjih i bivših predsednika i članova uprave i navijača otkriveno spomen obeležje osnivaču, prvom predsedniku i prvom treneru  FK „Vojvodina“ dr Kosti Hadžiju.

Spomenik je delo akademskog vajara Ljubomira Šćepanovića, a postavljen i otvoren je na inicijativu Centra za razvoj Šajkaške.

 

GRAD NOVI SAD UZ SVOJ KLUB

 

Umesto gradonačelnika Miloša Vučevića koji je hitno morao da otputuje za Beograd, otkrivanju spomenika prisustvovao je njegov pomoćnik Miroje Jovanović koji je naglasio:

– Dr Kosta Hadži je bio simbol za uspeh u fudbalu, advokaturi i humanizmu. Grad Novi Sad neće dozvoliti da FK „Vojvodina“  propadne, tim pre što ove godine slavi veliki jubilej, 100 godina od osnivanja. Uz to i stadion “Karađorđe” koji je otvoren 1924. godine, proslavlja 90 godina i za sve to ovaj grad i njegovi stanovnici duguju veliku zahvalnost dr Kosti Hadžiju, čoveku koji je bio poznat i pod imenom “Šarvarska majka” zbog svega onog što je tokom Drugog svetskog rada uradio na polju humanizma.