У трећем колу квалификација за Лигу Европе, фудбалери Војводине састаће се са победником меча између Бала Тауна (Велс) и Стандарда из Лијежа (Белгија). Меч ће бити одигран 24. септембра, а без обзира на то ко буде ривал „старој дами“, црвено-бели ће свакако бити у улози госта.

Наравно, свим љубитељима фудбала је јасно да је белгијски Стандард изразити фаворит против екипе из Велса и да би заиста морало да се догоди право спортско чудо, па да Бала Таун успе да елиминише десетоструког шампиона Белгије. Са тиме се слаже и штопер Војводине Владимир Ковачевић (27), који се овог лета вратио у редове Воше и то управо из белгијске Јупилер лиге, где је наступао за екипу Кортрајка.

– Кад сам чуо да су нам могући противници Тотенхем, Стандард и Ростов, знао сам да нас очекује изузетно тежак посао, јер је реч о великим и озбиљним клубовима. Међу тим екипама, надао сам се да ћемо добити Стандард, против кога сам играо три пута док сам био члан Кортрајка. Мислим да је добра ствар за нас то што ће се меч играти без публике, јер њима су навијачи изузетно битан фактор, а Лијеж је генерално једно од најтежих гостовања у Белгији – каже Ковачевић.

Он је врло добро упознат са квалитетима тима који се тренутно налази на другом месту белгијског првенства.

– Имају добру, подмлађену екипу, у којој чак имам и неколико пријатеља. Тамо су Гојко Цимирот и Дамјан Павловић, а до скоро је био и наш голман Вања Милинковић-Савић. Прошлог лета су за пет милиона евра из Кортрајка довели мог пријатеља и некадашњег саиграча Фелипеа Авенатија, који им је сада главни ослонац у нападу. Међутим, без обзира на све, мислим да нисмо без шансе, поготово што ове сезоне добро играмо и бележимо добре резултате. Нема сумње да ће бити тешко, али имамо чему да се надамо – изјавио је Ковачевић.

Утакмице другог кола квалификација за Лигу Европе на програму су 17. септембра, након чега ће дефинитивно бити познато да ли ће Воша у трећем колу гостовати велшком Бала Тауну или белгијском Стандарду.