После ремија његовог тима против Црвене звезде, шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић изјавио је да није задовољан приступом играча који су добили прилику да заиграју и напоменуо да играчи морају да схвате да се пријатељске утакмице организују само због њих.

Војводина је данас играла нерешено 1:1 (1:1) против екипе Црвене звезде из Новог Сада, у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.

– Ово је била контролна утакмица за играче који имају мању минутажу и питање је само да ли они хоће да играју или неће. Ако неће или буду играли са приступом као што је био данас, онда оваквих мечева више неће бити. Морају да схвате да се ове утакмице организују због њих, а не због нас из стручног штаба, како би имали 90 минута у ногама и били спремни кад добију шансу међу првих 11 у првенству. Кад то схвате, вероватно ће и њихов приступ оваквим утакмицама бити другачији – каже Кривокапић.

Већ у петак, Војводину на „Карађорђу“ очекује првенствени меч против Радничког, што ће бити премијерна утакмица црвено-белих на свом стадиону у овој години.

– Раднички је фаворит и по положају на табели је у предности у односу на нас. Имају амбициозног председника, високе циљеве и доброг тренера, а ја се надам да ће, с обзиром на то да сви говоре како је то дерби кола, утакмицу судити можда и најбољи светски судија Милорад Мажић – наглашава Кривокапић.

Раднички са клупе предводи бивши шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић, који са много успеха ради и у клубу из Ниша.

– Њега и његов темперамент познајем јако добро, а све екипе које је тренирао играле су онако како је играо он. Из тог разлога, очекујем борбену и чврсту утакмицу, са много дуела, те бих баш због тога волео да суди Мажић – истиче Кривокапић.

Он најављује одређене промене у саставу тима у односу на екипу која је наступила против Црвене звезде у Београду.

– Играчима сам рекао да су нам за ову утакмицу потребни фајтери и борци. Нажалост, наш терен на „Карађорђу“ је у таквом стању да не испуњава услове за умирање у лепоти, што је играчима јасно. Из тог разлога, за ову утакмицу у обзир долазе само они који ће, како сам то рекао и пред утакмицу против Црвене звезде, терен напустити крвавих колена – истакао је Кривокапић.

Утакмица између Војводине и Радничког игра се у петак на „Карађорђу“, са почетком у 18 часова.