У последњем колу плеј-офа Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у недељу гостују екипи Чукаричког у Београду. Том утакмицом, биће стављена тачка на ову сезону, коју ће Војводина, у зависности од резултата последњег кола, завршити на седмом или осмом месту на табели. У оба случаја, то је пласман који није у складу са традицијом и реномеом „старе даме“ и који никако не задовољава амбиције клуба и жеље навијача.

С друге стране, растерећен било каквог резултатског императива, шеф стручног штаба црвено-белих Радован Кривокапић најавио је да ће на последњем мечу у сезони пружити шансу још већем броју омладинаца него до сада.

– Синоћ сам, као представник Војводине, био на проглашењу најбољих играча и тренера Супер лиге Србије у избору телевизије Арена спорт, где сам у неформалном разговору са челницима Чукаричког увидео да против нас планирају да изведу млад састав, што ћемо учинити и ми. Потрудићемо се да дођемо до прве победе у плеј-офу и надам се да ће играчи бити спремни и орни за то. Неке од играча који су изнели већи део терета ћемо одморити и могу слободно да кажем да ће, што од првог минута, што уласком са клупе, шансу добити доста младих фудбалера. Нешковић и Зукић су већ стандардни, али овде мислим и на Топића и Савића, као и на два нова лица Јаковљевића и Бјековића. С друге стране, због лакше повреде не можемо са сигурношћу да рачунамо на Милојевића, затим на Матића који се јуче прехладио, али ни на Ђуричина због повреде леђа. Сви остали тренирају нормално, па ћемо у наредна два дана видети ко ће бити у стартној постави. Сви су у ишчекивању да се заврши ово првенство, које за Војводину није било добро. Свима који су ове године играли за Војводину, овим путем желим да се добро одморе после утакмице против Чукаричког, а све са циљем да се, када се врате, оваква сезона више никада не понови, односно да наредна буде много боља него ова – каже Кривокапић.

У овој сезони, тешко је издвојити неке позитивне моменте у вези са „старом дамом“.

– Не бих ни у кога да упирем прстом, иако знамо сви да је све од старта било лоше. Са људима који раде у клубу и својим стручним штабом, коме се захваљујем на томе што је све време био уз мене, успели смо да колико-толико амортизујемо све оно што је било лоше и уђемо у плеј-оф, иако су сви мислили да је то немогуће. Ако нешто треба памтити, можда је то онда тај период кад смо ушли у плеј-оф, јер смо имали сјајну атмосферу и успели то да урадимо као група. Међутим, у будућности, то никако не сме бити главни циљ за Војводину, што сам више пута поновио. Војводина мора да се бори за Европу и трофеје, али за то је потребно време, јер то је процес који траје. Сада је најпотребније то да сви заједно седнемо и да се направи неки план – истиче Кривокапић.

Иако још увек није извесно да ли ће остати на месту шефа стручног штаба и наредне сезоне, тренер црвено-белих има оквирну идеју у вези са тим којим играчима се треба захвалити на сарадњи овог лета.

– После утакмице против Чукаричког, својим надлежнима ћу поднети извештај и дати своје мишљење. Не водим политику клуба и има ко је задужен за то, али очекујем да ће у блиској будућности доћи до разговора и заједничког решења које ће бити најбоље за Војводину. У овом тренутку, тешко је рећи ко треба да оде, јер има много фактора који утичу на то. Надам се само да ће Војводина бити много јача, квалитетнија и боља – напомиње Кривокапић.

После утакмице између Радничког и Војводине у Нишу, шеф стручног штаба Радничког и некадашњи тренер Војводине Ненад Лалатовић изнео је мишљење да Војводина у тиму треба да има свега двојицу-тројицу младих играча, а да остатак екипе треба да чине искусни и афирмисани фудбалери.

– Има истине у томе што је рекао колега Лалатовић. Пре уласка у плеј-оф, причали смо о томе да треба пружити шансу младим играчима из наше школе и ово је била идеална прилика за то, али видели сте и сами да резултати нису били онакви какви треба да буду. Ипак, то је период њиховог сазревања и моје мишљење је такође да Војводина не може на терену да буде са свих 10 клинаца из своје омладинске школе. Нешковић и Зукић су постали стандардни играчи зато што су то доказали својим квалитетом, чак и у најтежим тренуцима, јер када се ломило да ли ћемо ући у плеј-оф или не, мали Зукић је изнео велики део терета. Мислим да њих још двојица-тројица треба да буду у првом тиму, конкретно Топић и Савић, док сви остали који су под уговором и завршавају омладински стаж треба да иду на каљење у друге клубове, што за њих не треба да буде никаква казна или трагедија. Уосталом, и ја сам као играч два пута ишао на каљење и враћао се, па сам имао неку каријеру. Њима треба да буде част и привилегија што су тренирали са првим тимом, били уз екипу и добили шансу да дебитују, односно да им представља подстрек за даљи рад, па да се једног дана врате у Војводину – рекао је Кривокапић.

Утакмица између Чукаричког и Војводине игра се у недељу у Београду, са почетком у 19 часова.