После двонедељене паузе услед обавеза репрезентације, овог викенда наставља се такмичење у Супер лиги Србије. До почетка плеј офа и плеј аута остала су још три кола, а Вошу би, према неким калкулацијама, три победе одвеле међу првих осам тимова на табели и омогућиле јој да оствари свој примарни циљ пред почетак ове полусезоне.

Добра ствар за црвено-беле јесте то да би их девет бодова из предстојећа три меча скоро сигурно довело до плеј офа, а лоша то што ће тих девет бодова бити јако тешко освојити, с обзиром на то да „старој дами“ предстоје најпре два гостовања Динаму и Раднику, а потом и дерби против Партизана на „Карађорђу“.

Међутим, шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић истиче да су његови играчи и он тренутно сконцентрисани само на први предстојећи меч, против Динама у Сурдулици.

– Током ове мини-паузе, радили смо добро и квалитетно и спремали смо се за следећу недељу, која је јако битна за нас. Желимо да већ од ове прве утакмице кренемо са позитивним резултатом, а под тим подразумевам победу, како бисмо прекинули негативан низ и напокон забележили први тријумф овог пролећа. Надам се да ће ово бити нови почетак и да ћемо колико-толико успешно привести крају овај регуларни део првенства. Наравно, докле год постоји шанса да остваримо циљ и пласирамо се у плеј оф, борићемо се за то – наводи Кривокапић.

Он уважава екипу Динама, која овог пролећа игра много боље и остварује боље резултате него што је то био случај у јесењем делу сезоне.

– Наспрам себе ћемо имати противника који такође жели победу и коме су бодови потребни у борби за опстанак, што нам је отежавајућа околност, а поред тога, проблем је и то што је терен у Сурдулици нешто мањих димензија, што њима можда више одговара. Међутим, мораћемо да се прилагодимо условима и од самог старта покажемо ривалу да желимо победу. Током паузе смо имали проблема са повредама, па због тога на дужи период нећемо моћи да рачунамо на Ђуричина и Секуа, док је Езе под знаком питања, пошто претходних дана није довољно тренирао. На данашњем тренингу, видећемо да ли ће бити спреман за меч, а сви остали играчи који су имали ситније повреде су поново у тренингу и рачунам на њих за ову утакмицу – истиче Кривокапић.

Према његовим речима, могуће је да ће Воша против Динама заиграти у формацији са двојицом нападача.

– Постоји и таква могућност, јер ми практично више нема шта да калкулишемо, што наравно не значи да смо тако нешто радили раније. У овом тренутку, не бих говорио о томе у каквој формацији ћемо заиграти сутра, али опција са двојицом нападача свакако постоји – рекао је Кривокапић.

Утакмица између Динама и Војводине игра се сутра од 15 часова на стадиону Радника у Сурдулици. Фудбалери Воше ће у Сурдулицу отпутовати данас после тренинга, а због чињенице да их већ у среду на истом месту очекује и утакмица против Радника, екипа се неће ни враћати у Нови Сад, већ ће остати у Сурдулици и у међувремену тренирати на помоћном терену ФК Радник. Повратак у Нови Сад планиран је тек у среду увече.

Истовремено, фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност да ће се сахрана бившег играча „старе даме“ Драгана Бошњака, који је јуче преминуо, одржати у суботу од 13 часова на гробљу „Нови Транџамент“ у Петроварадину.