После две недеље паузе, такмичење у Супер лиги Србије биће настављено овог викенда, а у 17. колу првенства, фудбалери Војводине ће на свом терену дочекати екипу Земуна. За црвено-беле, овај меч долази после два узастопна пораза (против Партизана и Младости), па им се победа намеће као императив, како због амбиције да на крају сезоне изборе пласман у Европу, тако и због саме величине и традиције клуба чији дрес носе.

Са тим се слаже и помоћни тренер “старе даме” Радован Кривокапић, који ипак наглашава да његовој екипи неће бити лако против Земунаца.

– Земун је екипа из доњег дела табеле, која има доста проблема и много осцилација у игри. Ипак, према анализи коју смо урадили пред овај меч, увидели смо и то да имају доста добрих индивидуалаца, али оно што је најважније јесте то да су променили тренера. Дошао је господин Ђурђевић и зато сутра можемо да очекујемо неки сасвим други Земун. То ће нам бити отежавајућа околност, јер знате и сами да промене тренера увек донесу нешто позитивно, ако не по питању квалитета, онда свакако по питању односа према игри – каже Кривокапић.

С друге стране, припреме фудбалера Војводине за ову утакмицу нису текле идеално.

– Имали смо малих проблема у првој недељи паузе, јер је било доста ровитих играча, па у раду чак нисмо успевали ни да спроведемо у дело све оно што смо замислили. Из тог разлога, тренажном процесу првог тима прикључили смо и неколико омладинаца. Радили смо много на елементима за које смо увидели да представљају проблем у нашој игри, а то су завршница напада и психолошки моменат. Много смо разговарали са играчима, али мислим да је сада било доста приче, те да је време да се засуку рукави и ради на терену, односно почну да се освајају бодови у низу – истиче Кривокапић.

Војводина и Земун већ су се састали једном ове сезоне, када су црвено-бели остали без победе услед примљеног гола у 97. минуту утакмице.

– Добро памтимо резултат са те утакмице у Земуну и много нас боли гол који смо примили. Учинићемо све да им се бар донекле реванширамо, а ово је утакмица у којој се ми питамо и ми смо ти који ће одлучити њен коначан исход. Какав буде био наш приступ и однос према игри од првог минута, такав ће бити и резултат на крају. Због црвеног картона, нећемо моћи да рачунамо на Антића, као ни на дуже повређеног Миркова, док су сви остали спремни и у конкуренцији за састав – рекао је Кривокапић.

Меч између Војводине и Земуна је од стране полиције проглашен за утакмицу високог ризика, а улазнице за овај меч продаваће се по цени од 300 (запад) и 100 динара (север). Улазнице за запад продаваће се на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијачке групе Фирма на северној трибини. Благајна ће бити отворена на дан меча и то два сата пре почетка утакмице.

Због радова на приступној инфраструктури тржног центра “Променада”, источна трибина биће затворена за ову утакмицу, а сви власници сезонских улазница за исток ће са том картом моћи несметано да уђу на западну или северну трибину.

Фудбалски клуб Војводина позива све своје навијаче, као и све љубитеље фудбала да присуствују сутрашњем мечу и уједно апелује на све да подршку свом тиму пруже искључиво фер и спортским навијањем.