После победе свог тима над Зорјом, шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић изјавио је да је друго полувреме те утакмице показало како ће играти црвено-бели у наставку сезоне.

Војводина је данас победила Зорју из Украјине резултатом 2:1 (0:0), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

– Пошто се ради о припремном периоду, о резултату не бих много говорио. Тешке су ноге, играчи су уморни од рада и евидентно је било да у првих 45 минута нисмо могли да дођемо до жељене игре и онога што смо радили на тренинзима. Међутим, како је време одмицало, били смо све бољи, а друго полувреме је показало како ћемо играти у будућности. Радује ме чињеница да смо играли против врло јаке екипе Зорје, која је у врху украјинског првенства. Ми смо промешали карте, па су и у првом и у другом полувремену наступили млађи играчи, који су, баш као и старији, показали да можемо да рачунамо на њих – каже Кривокапић.

Без обзира на то што се ради о победи у пријатељском мечу, шеф стручног штаба Војводине свакако има разлога за задовољство.

– Показали смо чврстину у игри и одговорили на њихову агресивност, а поред тога, имали смо и добру офанзивну трансформацију, која је била крунисана са та два поготка и оствареном победом. Резултат је битан само због атмосфере и нашег даљег рада на припремама. Атмосфера је и иначе веома добра, а ја се надам да ће играчи сада стећи још веће самопоуздање, јер овако јаког противника није лако победити чак ни у пријатељској утакмици. Мислим да ће сада више веровати у себе и своје могућности, те да ће преузимати више одговорности у игри – напомиње Кривокапић.

Њега посебно може да радује игра и однос према дресу од стране најмлађих првотимаца.

– Наравно да су испунили моја очекивања, иако су млади и треба и даље да раде. Није ово било нешто посебно, али мислим да су по први пут играли против једног овако јаког противника и то ће им сигурно бити велики подстрек за даљи рад – наглашава Кривокапић.

У последњих пола сата, за Војводину је данас наступио и Либеријац Секу Коне (23), чији је притисак на голмана у 79. минуту помогао црвено-белима да дођу у вођство.

– После данашњег преподневног тренинга, који је био изузетно јак за њега, он је сасвим добро одиграо тих 30 минута. Иако се жалио на малу повреду, био је позитиван и оставио је веома добар утисак – рекао је Кривокапић.