Posle pobede svog tima nad Zorjom, šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić izjavio je da je drugo poluvreme te utakmice pokazalo kako će igrati crveno-beli u nastavku sezone.

Vojvodina je danas pobedila Zorju iz Ukrajine rezultatom 2:1 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Pošto se radi o pripremnom periodu, o rezultatu ne bih mnogo govorio. Teške su noge, igrači su umorni od rada i evidentno je bilo da u prvih 45 minuta nismo mogli da dođemo do željene igre i onoga što smo radili na treninzima. Međutim, kako je vreme odmicalo, bili smo sve bolji, a drugo poluvreme je pokazalo kako ćemo igrati u budućnosti. Raduje me činjenica da smo igrali protiv vrlo jake ekipe Zorje, koja je u vrhu ukrajinskog prvenstva. Mi smo promešali karte, pa su i u prvom i u drugom poluvremenu nastupili mlađi igrači, koji su, baš kao i stariji, pokazali da možemo da računamo na njih – kaže Krivokapić.

Bez obzira na to što se radi o pobedi u prijateljskom meču, šef stručnog štaba Vojvodine svakako ima razloga za zadovoljstvo.

– Pokazali smo čvrstinu u igri i odgovorili na njihovu agresivnost, a pored toga, imali smo i dobru ofanzivnu transformaciju, koja je bila krunisana sa ta dva pogotka i ostvarenom pobedom. Rezultat je bitan samo zbog atmosfere i našeg daljeg rada na pripremama. Atmosfera je i inače veoma dobra, a ja se nadam da će igrači sada steći još veće samopouzdanje, jer ovako jakog protivnika nije lako pobediti čak ni u prijateljskoj utakmici. Mislim da će sada više verovati u sebe i svoje mogućnosti, te da će preuzimati više odgovornosti u igri – napominje Krivokapić.

Njega posebno može da raduje igra i odnos prema dresu od strane najmlađih prvotimaca.

– Naravno da su ispunili moja očekivanja, iako su mladi i treba i dalje da rade. Nije ovo bilo nešto posebno, ali mislim da su po prvi put igrali protiv jednog ovako jakog protivnika i to će im sigurno biti veliki podstrek za dalji rad – naglašava Krivokapić.

U poslednjih pola sata, za Vojvodinu je danas nastupio i Liberijac Seku Kone (23), čiji je pritisak na golmana u 79. minutu pomogao crveno-belima da dođu u vođstvo.

– Posle današnjeg prepodnevnog treninga, koji je bio izuzetno jak za njega, on je sasvim dobro odigrao tih 30 minuta. Iako se žalio na malu povredu, bio je pozitivan i ostavio je veoma dobar utisak – rekao je Krivokapić.