После победе свог тима над Слободом, шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић изјавио је да сви у Вошином табору једва чекају да почне други део сезоне.

Војводина је данас победила Слободу резултатом 5:0 (3:0), у пријатељском мечу одиграном у Новом Саду.

– Мој генерални утисак након припремног периода је задовољавајући. Јако је било битно да успоставимо систем игре који функционише, што сте и данас могли да видите. Иде то неким својим током, иако наравно, и даље има много простора за напредак. Из тог разлога, још раније сам говорио да није толико битно ко игра, а играчи са мањом минутажом су данас добили прилику да покажу шта могу и показали су да на њих могу озбиљно да рачунам – каже Кривокапић.

Међу првотимцима Војводине, тренутно се налази чак 17 играча који су прошли кроз омладинску школу „Илија Пантелић“.

– Драго ми је што се то примећује и што сви навијачи Војводине деле мишљење да клуб полако враћа свој препознатљиви идентитет. Ја сам то још раније истакао и желим да то спроведем у дело, а данас смо имали прилику да видимо и како то изгледа у пракси. Надам се да ће и у будућности моја идеја бити испраћена од стране руководства клуба, како бисмо заједно успели да вратимо Војводини тај преко потребни идентитет – истиче Кривокапић.

За навијаче Војводине, вероватно не постоји већа радост него када њихов тим победи неког од својих највећих ривала – Партизан или Црвену звезду, са којом ће се Воша састати већ у првом колу пролећне полусезоне.

– Не бих трошио речи на Црвену звезду, јер свима је јако добро познато какав је то клуб и колико су изнад свих у овом тренутку. Гледам нас и то како ћемо ми да изгледамо и играмо, а наду нико не може да нам одузме. Вредно радимо на тренинзима, причамо доста и сви једва чекамо да првенство почне. Имамо тежак распоред, али ићи ћемо од меча до меча и пробати да пружимо максимум, а прва утакмица је некако увек најлепша за играње. Наравно да у том мечу имамо шта да изгубимо, јер у игри су три бода, али ипак, тамо идемо без неког великог оптерећења. Желимо да играмо фудбал, а уколико противник буде био бољи, спортски ћемо му пружити руку – рекао је Кривокапић.