Posle pobede svog tima nad Slobodom, šef stručnog štaba Vojvodine Radovan Krivokapić izjavio je da svi u Vošinom taboru jedva čekaju da počne drugi deo sezone.

Vojvodina je danas pobedila Slobodu rezultatom 5:0 (3:0), u prijateljskom meču odigranom u Novom Sadu.

– Moj generalni utisak nakon pripremnog perioda je zadovoljavajući. Jako je bilo bitno da uspostavimo sistem igre koji funkcioniše, što ste i danas mogli da vidite. Ide to nekim svojim tokom, iako naravno, i dalje ima mnogo prostora za napredak. Iz tog razloga, još ranije sam govorio da nije toliko bitno ko igra, a igrači sa manjom minutažom su danas dobili priliku da pokažu šta mogu i pokazali su da na njih mogu ozbiljno da računam – kaže Krivokapić.

Među prvotimcima Vojvodine, trenutno se nalazi čak 17 igrača koji su prošli kroz omladinsku školu „Ilija Pantelić“.

– Drago mi je što se to primećuje i što svi navijači Vojvodine dele mišljenje da klub polako vraća svoj prepoznatljivi identitet. Ja sam to još ranije istakao i želim da to sprovedem u delo, a danas smo imali priliku da vidimo i kako to izgleda u praksi. Nadam se da će i u budućnosti moja ideja biti ispraćena od strane rukovodstva kluba, kako bismo zajedno uspeli da vratimo Vojvodini taj preko potrebni identitet – ističe Krivokapić.

Za navijače Vojvodine, verovatno ne postoji veća radost nego kada njihov tim pobedi nekog od svojih najvećih rivala – Partizan ili Crvenu zvezdu, sa kojom će se Voša sastati već u prvom kolu prolećne polusezone.

– Ne bih trošio reči na Crvenu zvezdu, jer svima je jako dobro poznato kakav je to klub i koliko su iznad svih u ovom trenutku. Gledam nas i to kako ćemo mi da izgledamo i igramo, a nadu niko ne može da nam oduzme. Vredno radimo na treninzima, pričamo dosta i svi jedva čekamo da prvenstvo počne. Imamo težak raspored, ali ići ćemo od meča do meča i probati da pružimo maksimum, a prva utakmica je nekako uvek najlepša za igranje. Naravno da u tom meču imamo šta da izgubimo, jer u igri su tri boda, ali ipak, tamo idemo bez nekog velikog opterećenja. Želimo da igramo fudbal, a ukoliko protivnik bude bio bolji, sportski ćemo mu pružiti ruku – rekao je Krivokapić.