У 21. колу Супер лиге Србије, последњем у првом делу сезоне, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Пролетера из Новог Сада. У историјском, првом званичном мечу између ових ривала, одиграном пре неколико месеци, црвено-бели су победили резултатом 1:0 и сигурно је да не би имали ништа против да идентичан резултат у њихову корист буде и сутра.

Према речима в.д. шефа стручног штаба „старе даме“ Радована Кривокапића, то неће бити лако, али представља једини циљ који је поставио пред своје играче.

– Оно што је било далеко, дошло је близу. Остала је још једна утакмица у јесењем делу првенства и желимо да обрадујемо наше навијаче, те да колико-толико поправимо слику о себи у овој полусезони. Пролетер је екипа која слови за нашег „млађег брата“ или би тако барем требало да буде. Одлично се познајемо и међу нама нема тајни, а чак се и срећемо по граду. Доста наших играча је играло у Пролетеру, баш као што и код њих има доста оних који су прошли школу Војводине, па ће мотива бити на претек. Уосталом, сама чињеница да се овај меч назива војвођанским дербијем говори да ће бити набоја и тензија на терену. Искрено се надам да ће сви актери меча бити на нивоу дербија, почевши од играча, па до нас тренера, симпатизера, навијача, а ето, утакмицу ће судити један од бољих наших судија – каже Кривокапић.

Баш као и данас, снежне падавине у Новом Саду се очекују и сутра, а оба тима силно желе победу, како због престижа, тако и због бодова и бољег положаја на табели уочи одласка на зимску паузу.

– Немојте очекивати леп фудбал, поготово због временских услова и стања терена. Ми се спремамо за рововску борбу и једну праву битку на терену, а верујем да исто тако размишљају и у Пролетеру, односно да ће и они имати велику жељу да се докажу. Међутим, будите сигурни у то да ће наша жеља бити још већа и да, колико год спремни да буду, ми ћемо бити спремнији. Имамо обавезу према грбу клуба који представљамо и желимо да јесен завршимо у ритму у којем смо играли на последње три утакмице. Сутра није толико ни важно да играмо лепо, колико то да дамо све од себе и победимо, па да у добром расположењу одемо на паузу – истиче Кривокапић.

Ни на овом мечу, Војводина неће наступити комплетна.

– Код нас је постало традиционално то да увек имамо неких проблема, па је тако и овога пута. Због жутих картона, нећемо моћи да рачунамо на Зломислића, а листи од раније повређених играча сада се придружио и Стојковић – наглашава Кривокапић, који је, на питање новинара да оценом од један до пет оцени ову полусезону Војводине, рекао да би дао оцену три на четири.

Он истиче да још увек није разговарао са управом клуба о томе да ли ће и на пролеће предводити тим као шеф стручног штаба.

– Још увек ништа нисмо детаљно прецизирали и то на моју иницијативу, јер не желим да се играчи тиме оптерећују. Хајде да прво завршимо ово како треба, па ћемо онда разговарати о мојој будућности – каже Кривокапић.

Војводина и Пролетер у сутрашњу утакмицу улазе са деобе седмог и осмог места, с обзиром на то да оба тима имају по 27 бодова.

– Положај на табели и резултати које су остваривале две екипе говоре да сутра нема неког фаворита. Војводина је трећи клуб у држави и има много већу историју него Пролетер, али чињеница да смо тренутно резултатски у егалу наговештава заиста неизвесну утакмицу – рекао је Кривокапић.

Утакмица између Војводине и Пролетера игра се сутра од 15 часова на „Карађорђу“, а улазнице за овај меч продаваће се по ценама од 300 (запад) и 100 динара (север). Улазнице за запад продаваће се на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), док ће се улазнице за север продавати у просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона. Благајна ће бити отворена на дан меча, најкасније сат времена пре почетка утакмице.

Због радова на прилазној инфраструктури тржног центра „Променада“, источна трибина биће затворена за ову утакмицу. Сви власници сезонских улазница за исток, са својом сезонском картом моћи ће слободно да уђу на западну или северну трибину.