После ремија његовог тима против Пролетера, в.д. шефа стручног штаба Војводине Радован Кривокапић изјавио је да својим играчима нема шта да замери по питању залагања и борбености, те да није ни очекивао нарочито лепу фудбалску утакмицу.

Војводина и Пролетер данас су играли нерешено 0:0, у 21. колу Супер лиге Србије.

– Пре свега, желео бих да се захвалим свима онима који су помогли да се ова утакмица одигра, а у исто време, желим да изразим дивљење према ФК Пролетер и колеги Радојичићу због свега што су постигли у овој полусезони. За екипу која први пут игра у овом рангу такмичења, за прављење оваквих резултата стварно свака част. Што се тиче саме утакмице, ту нема много приче. Није било нешто много од игре да се види, али као што сам рекао и у најави меча, очекивала се рововска борба. На сваком делу терена је било дуела, агресивности и борбености, па што се тога тиче, према нашим играчима немам ниједну реч замерке. Били смо ближи победи и остаје жал за те две-три шансе које смо имали у другом полувремену, али идемо даље. Следи пауза, анализе и да се добро одморимо, па ћемо видети шта и како даље – каже Кривокапић.

На овом мечу, у тиму Војводине међу 18 играча у протоколу нису били везисти Езе Винсент (25) и Лазар Арсић (27).

– Езе се на тренингу пожалио на бол у чланку и није могао да наступи на овој утакмици, док Арсић, због геста на прошлом мечу, мојом одлуком није био у конкуренцији за тим – наглашава Кривокапић.

На последња четири меча у јесењој полусезони, односно од како је он преузео тим, црвено-бели су остварили једну победу и три ремија.

– Ја сам на почетку своје каријере и увек су ме саветовали да, ако не можеш да победиш, немој да изгубиш. Међутим, у сваку од те четири утакмице, улазиo сам са размишљањем и на играче преносио енергију да будемо агресивни и играмо нападачки фудбал. Колико су нам то противници дозволили, то је питање, али смо увек тежили ка томе да играмо офанзивно. На свим мечевима од како сам преузео улогу шефа стручног штаба, били смо ближи победи и заслуживали да победимо. Промашили смо доста шанси, али то је фудбал – рекао је Кривокапић.

Ово је уједно било последње коло у јесењем делу сезоне, а првенство ће бити настављено 16. фебруара, када ће Војводина гостовати Црвеној звезди у Београду. Почетак припрема црвено-белих за нову полусезону заказан је за 10. јануар, с тим да ће играчи осмог и деветог јануара претходно обавити неопходна и уобичајена лекарска тестирања.