После победе свог тима над Заглебјем, шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић изјавио је да је то била најбоља партија црвено-белих у досадашњем току припрема у Турској.

Војводина је данас победила Заглебје из Лубина резултатом 1:0 (1:0), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

– Могу слободно да кажем да је ово наше најбоље издање од како смо почели са припремама. Играли смо против тима који долази из лиге препознатљиве по тврдом и агресивном фудбалу, те ме је највише интересовало то како ће наша екипа да одреагује на такав стил и начин игре. Мислим да смо у свим сегментима били јако добри и посебно ме радује то што нам ривал чак није упутио ниједан озбиљан ударац у оквир гола, док смо ми, поред тог једног поготка, имали још неколико добрих шанси и акција, односно понављали смо неке ствари које радимо на тренинзима – каже Кривокапић.

Шеф стручног штаба Војводине задовољан је начином на који је његова екипа одиграла, како у одбрани, тако и у нападу.

– На тренинзима највише инсистирам на брзој трансформацији и брзој реакцији након изгубљене лопте, што је данас веома добро функционисало. Што се тиче дефанзиве, сматрам да је блок од две линије са по четири играча функционисао беспрекорно, како од стране играча који су почели меч, тако и од стране оних који су касније ушли у игру. Но, иако сам задовољан, има ту још доста простора за напредак и драго ми је због тога што ова екипа може још боље. Наравно, на тренинзима ћемо и даље радити на оним стварима које нам недостају – наглашава Кривокапић.

Стрелац јединог гола на утакмици против Заглебја Огњен Ђуричин (23) наступио је на позицији офанзивног везног играча, за разлику од већине мечева у првом делу сезоне, када је углавном играо као крило.

– Познајем га од раније и верујем да је за њега идеална позиција иза најистуренијег нападача. Он има брзину, тајминг и добар улазак у простор, што је данас и показао. Жао ми је што, због црвеног картона, није одиграо онолико колико сам планирао, али добро, то је све у жару борбе. Припремни је период, ноге су тешке и има мало и нервозе, што наравно није никакво оправдање. Ипак, у обзир треба узети чињеницу да сам и ја захтевао од играча да данас буду веома агресивни – напомиње Кривокапић.

На прве три пријатељске утакмице у Турској, Војводина још увек није доживела ниједан пораз, с обзиром на то да је остварила две победе (Зорја, Заглебје) и један реми (Арсенал Кијев).

– Више пута сам поновио да резултати током припрема нису најважнији, али јесу битни због радне атмосфере на тренинзима и самопоуздања играча. Мислим да ће оваква победа, где смо били супериорни током свих 90 минута, играчима дати подстрек за даљи рад, односно учинити да они сами почну да верују у то што радимо – напомиње Кривокапић.

У црвено-белом дресу, против Заглебја је наступио и Еквадорац Роналдо Виља (21), који је пре неколико дана стигао на пробу из екипе Клан хувенил из Еквадора.

– Не могу одмах да донесем неки суд, али мислим да је био борбен и агресиван, односно да се доста добро кретао. Можда му мало недостаје техника и уиграност са остатком екипе, али тек је кратко са нама и данас је први пут заиграо. Коначну одлуку о томе да ли ће и даље остати са нама донећу заједно са спортским сектором клуба – изјавио је Кривокапић.