После пораза његовог тима од БАТЕ Борисова, шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић изјавио је да не воли да губи, али да је можда и добро то што су црвено-бели данас доживели пораз, јер су на делу могли да уоче недостатке које имају у игри.

Војводина је данас поражена од БАТЕ Борисова резултатом 2:0 (0:0), у последњем пријатељском мечу на припремама у Белеку.

– За противника смо имали једну праву европску екипу и имали смо прилику да видимо како све то изгледа на високом нивоу. У последњих неколико година, БАТЕ Борисов је редован учесник европских такмичења, што се види и по њиховој игри. Ми смо доста добро играли већим делом утакмице, али мала непажња коштала нас је примљеног гола из пенала. Не бих то претерано коментарисао, јер једноставно, то су ситнице које велике екипе користе и кажњавају. Након тога се нисмо најбоље снашли и био је очигледан пад у нашој игри, па смо примили и други гол. Међутим, генерално гледано, могу бити задовољан оним што смо приказали у већем делу меча против оваквог ривала – каже Кривокапић.

Други гол на овој утакмици, Војводина је примила тако што је фудбалер БАТЕ Борисова проследио лопту у мрежу са мање од пет метара удаљености.

– На страни је била ничија лопта, али је било и наше тактичке грешке, јер нисмо били добро постављени у одбрани. Играчи су обраћали пажњу на то да ли је офсајд, што против оваквих екипа не смемо да радимо, јер оне то врло лако кажњавају – наглашава Кривокапић.

С друге стране, шеф струке црвено-белих увидео је и неке добре ствари у игри свог тима.

– Ово је најјачи противник са којим смо играли на припремама, а оно што нас је красило свих ових дана јесте дисциплина у игри и блок који је доста добро функционисао. Имали смо добру офанзивну трансформацију и ситуације „један на један“ које смо могли боље да решимо. Мало нам недостаје тај завршни пас, на чему ћемо морати да порадимо у наредним данима – истиче Кривокапић.

Због лакших повреда, за Војводину против БАТЕ Борисова нису наступили Немања Милојевић, Дамјан Гојков и Огњен Ђуричин.

– Са њима нисмо желели ништа да ризикујемо данас, јер ово су само припреме, а нама је најважније првенство. Ипак, њиховим изостанком били смо ослабљени, поготово по питању завршног паса, јер би нам они ту донели додатни квалитет и сигурно бисмо се још боље супротставили нашем данашњем противнику. Но, окрећемо се ономе што следи, а то је адаптација на услове у Србији и прво коло које нас чека – напомиње Кривокапић.

После две недеље рада у Белеку, он је задовољан начином на који је екипа тренирала и припремала се за изазове који следе.

– Оно што су фудбалери приказали је заиста било добро и по том питању могу да будем задовољан. Изузев два дана невремена, када смо морали да отказујемо тренинге, имали смо идеалне услове за рад, па је све протекло у најбољем реду. Међутим, ако могу тако да се изразим, можда главни проблем и јесте у томе што није било проблема. Плашим се само тога да када се вратимо кући, због услова за рад, оно што приказујемо на терену буде нешто сасвим друго. Исто тако, иако не волим да губим, можда је и добро ово што се десило данас, како бисмо научили из грешака и не бисмо понављали такве ствари у првенству, где ће све бити много важније него овде – каже Кривокапић.

Он и даље сматра да је „старој дами“ потребан још један нападач како би додатно подигао квалитет овог тима.

– То је више него очигледно и ја жељно ишчекујем да се појави један гол-играч, јер се види колико нам то недостаје у нашој игри, иако су нам победе које смо остварили на припремама дале самопоуздање, што су момци и демонстрирали на терену – рекао је Кривокапић.

Фудбалери Војводине сутра рано ујутру напуштају хотел „Титаник Делукс Голф Белек“, а њихов долазак на аеродром „Никола Тесла“ у Београду очекује се пре подне око 11:35 часова.