У 26. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра гостују екипи Напретка у Крушевцу. После четири пораза у прва четири кола другог дела првенства, Воша се налази у веома лошој позицији на табели и угрожен јој је пласман у плеј оф. Из тог разлога, победа у Крушевцу била би веома значајна за црвено-беле, како због поправљања бодовне ситуације, тако и због подизања морала екипе пред надолазеће изазове.

Шеф стручног штаба „старе даме“ Радован Кривокапић истиче да ситуација није лака, али да њему и његовим играчима нема другог решења осим тога да се максимално боре да у следећим утакмицама резултати буду много бољи него до сада.

– Пре свега, желим да се захвалим на подршци коју сам ових дана добио од својих бивших саиграча, наших старих навијача из Сремске Каменице, Старе гарде, Сектора 6 на западу и, наравно, наше северне трибине. То ми даје снагу да наставим даље у овим тешким моментима кроз које пролазимо. Пре меча против Спартака, било ми је пуно срце када сам видео све њих на трибинама, као што сам после утакмице осетио велику празнину, јер нисмо успели да их обрадујемо и то на дан када смо славили рођендан. Из тог разлога, према њима имамо велики дуг да их, ако икако можемо, колико-толико обрадујемо победом у Крушевцу – напомиње Кривокапић.

Ни против Напретка, Вошу не очекује лак задатак у борби за бодове.

– Стара прича да неће бити лако је већ постала стереотипна. У овом тренутку, највећа снага Напретка јесте у томе што има једног изузетно искусног стручњака, од кога може много тога да се научи. Исто тако, иако немам обичај да издвајам појединце, овога пута бих споменуо нашег бившег играча Енвера Аливодића, који је њихов покретач на терену. Не знам у каквом је стању и да ли ће моћи да игра, али уколико буде заиграо, на њега ћемо посебно морати да обратимо пажњу. Попут нас, Напредак је у великој кризи, не игра добро и нема очекиване резултате – истиче Кривокапић.

Без обзира на то што је његова екипа на претходне четири утакмице доживела четири пораза, шеф стручног штаба „старе даме“ наглашава да ће црвено-бели и у Крушевцу ићи на победу.

– Играчима сам рекао да нема спуштених глава, већ морамо ићи даље. Живот и поготово фудбал су такви, сурови и окрутни. Ја сам велики борац у животу, такав сам био као играч и бићу такав и као тренер, па зато нећу да одустанем нити да се кријем иза било кога. Идем напред и нећу да се осврћем на оно што је било претходних дана, иако наравно, треба скренути пажњу на све што је било лоше. Пробаћемо да се са три бода вратимо из Крушевца. У добру је лако бити добар, али на муци се познају јунаци. То је моја порука за све – истакао је Кривокапић.

Утакмица између Напретка и Војводине игра се сутра од 17 часова на стадиону „Младост“ у Крушевцу.