У петом колу плеј-офа Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у недељу гостују екипи Радничког у Нишу. После тешког и убедљивог пораза од Црвене звезде, коме су претходила још три пораза од почетка плеј-офа, атмосфера у редовима црвено-белих свакако није нарочито позитивна, јер „стара дама“ бележи резултате на какве њени навијачи дефинитивно нису навикли током претходних година и деценија.

Међутим, реалност је таква да улога фаворита у предстојећем мечу у Нишу апсолутно припада екипи Радничког, који је обезбедио друго место на табели и тиме уједно направио један од највећих успеха у својој историји. Свестан је тога и шеф стручног штаба Војводине Радован Кривокапић.

– Утакмице некако иду брзо једна за другом, па се ни нема много времена за причу, поготово након резултата које остварујемо у последње време. И у Ниш ћемо ићи са младим снагама и, да се не понављам по ко зна који пут, опет ћемо се борити и дати све од себе, па ћемо видети за колико ће то бити довољно. Лагао бих када бих рекао да порази које смо доживели у последње време нису пореметили атмосферу, али тренинзи протичу нормално и међу играчима нема никаквих проблема, иако смо, практично, препуштени сами себи. Мој стручни штаб и ја смо сами са играчима, а тек понекад наиђе неко од мојих бивших саиграча да нам пружи подршку. Постао сам досадан већ и самом себи, али опет понављам да не заборављамо све оно што је било. Када нико није веровао, када су сви били против нас и мислили да ћемо играти у плеј-ауту, извукли смо максимум из себе и изборили се за плеј-оф. После тог меча против Партизана, баш је дошло до психолошког пада и опуштања, што и играчи осећају и виде. Кроз разговор са њима, покушавам да им објасним да они сада практично морају да играју за себе више него за било кога другог, како се не бисмо брукали и како бисмо пробали да поправимо утисак. Видим по њима да они то хоће и желе, те је сада најбитнија психолошка припрема. Не бих да опет неко каже како хвалим противника, али чињеница је да је Раднички тренутно на свим нивоима далеко испред нас и не треба да лажемо себе тако што нећемо признати реалност. То је клуб који стручно, играчки и у руковођењу зна шта хоће и чврсто граби ка томе. Нећемо се предати, јер то није у нашој природи, али идемо на ноге једном веома јаком противнику. У нашем играчком кадру нема никаквих новости, јер суспендованих немамо, а повређени су само они који су то били и до сада – напомиње Кривокапић.

Он је најавио одређене промене у саставу у односу на меч против Црвене звезде.

– Рекао сам већ да ћемо сваку утакмицу у плеј-офу одиграти са младим играчима и можете да видите колико у нашем тиму има играча који су прошли кроз нашу омладинску школу, што је за мене највећа победа. Уосталом, после претходног меча сте чули и речи тренера Црвене звезде Владана Милојевића, што ми даје подстрек за даљи рад. После доста времена, Војводина може да каже да у свом тиму има играче из своје омладинске школе и, по мом мишљењу, то је једини исправан пут. Говорио сам и раније да ће бити осцилација у игри и резултатима, јер то је процес који треба да траје. Не може се ништа преко ноћи и зато је то све нормално. Нажалост, порази јесу превисоки и због тога ти млади играчи не стичу самопоуздање, али ће из оваквих мечева ипак изаћи јачи и спремнији за нову сезону. Испред њих само треба поставити јасне циљеве и то је пут којим Војводина мора ићи, био је тренер и следеће сезоне или не. У Нишу ће сигурно бити промена у саставу, јер желим свима да дам шансу. Жао ми је само због тога што међу омладинцима има оних за које сматрам да имају квалитет да дебитују за први тим, али нису потписали професионалне уговоре и због тога су ми руке везане. Наравно, поштујем став клуба, јер нико не сме да буде изнад њега и онако како се договоримо, тако треба и да радимо. Надам се само да ће се у будућности пронаћи неки договор, те да ће још више омладинаца бити у првом тиму – рекао је Кривокапић.

Утакмица између Радничког и Војводине игра се у недељу на стадиону „Чаир“ у Нишу, са почетком у 18 часова.