У дербију четвртог кола плеј-офа Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Црвене звезде на „Карађорђу“. Као ретко када у прошлости, меч између ова два клуба овога пута неће имати скоро никакав такмичарски значај, узимајући у обзир то да је Војводина испала из борбе за пласман у квалификације за Лигу Европе, а Црвену звезду још само теорија дели од освајања нове шампионске титуле.

Ипак, без обзира на то, шеф стручног штаба „старе даме“ Радован Кривокапић очекује жустар и динамичан меч, што је потврдио на данашњој конференцији за новинаре, на којој је најпре свим православним верницима пожелео срећне Ускршње празнике.

– Мислим да о нашем сутрашњем противнику не треба превише трошити речи, јер нећу рећи ништа што већ нисте чули, пошто је познато да Црвена звезда представља врх нашег фудбала, а и шире. Оно што је најважније нагласити јесте то да нашој младој екипи треба пружити подршку, како би дали све од себе и пружили оно најбоље што умеју. У Новом Саду нас сутра очекује празник фудбала и добар амбијент, а наши млади играчи имаће прилику да уживају у фудбалу и одмеравању снага са великим противником, односно да се у најлепшем светлу прикажу нашој публици. После малог предаха који смо имали због празника, на тренинг су сви дошли спремни и орни. За колико ће то бити довољно, видећемо после меча, али по њима видим да имају велику жељу да дају све од себе. Осим повређеног Зломислића, који неће играти до краја сезоне, сви остали су спремни и у конкуренцији за тим, тако да на Црвену звезду идемо са свим расположивим снагама – каже Кривокапић.

Ове сезоне, Црвена звезда у Супер лиги Србије има само један пораз и од почетка првенства се налази на првом месту на табели, иако у последњих неколико утакмица не игра на нивоу сразмерном квалитету тима који поседује.

– Одлика великих екипа и јесте у томе да побеђују чак и онда када нису у форми, односно када не играју добро, што демонстрира и Црвена звезда. Међутим, уздам се у нашу жељу и младост. У овом тренутку, резултат нам чак ни није толико примаран, колико то да ти млади играчи науче нешто и припреме се за наредну сезону. Наравно, то не значи да ћемо се унапред предати, јер играмо за Војводину, а Војводина себи никад не сме да дозволи да изађе на терен са размишљањем да ће да изгуби. Сигуран сам да ће сваки од наших играча на терен истрчати са великом страшћу да се покаже у најбољем светлу, јер за њих су ово јединствене утакмице и прилика да се супротставе једној великој екипи – наглашава Кривокапић.

До пре само две године, утакмице између Војводине и Црвене звезде утицале су и на исходе борби за трофеје. Међутим, претходне и ове сезоне, то дефинитивно није случај.

– Резултати показују да смо, у овом тренутку, далеко иза Црвене звезде. Раније сам спомињао нешто чему мислим да није придато довољно важности, а то је чињеница да Војводина и даље нема јасан план за следећу сезону. То је велико питање које треба да се реши, а ја већ данима понављам да Војводина мора да буде конкурентна Црвеној звезди и Партизану. Ми се јесмо радовали уласку у плеј-оф, јер је такав циљ било готово немогуће остварити, али име и историја клуба налажу Војводини да увек мора да се такмичи за много више циљеве. Крајње је време да се седне, разговара и направи систем, како би се знало куда иде Војводина – истиче Кривокапић.

Након уласка у плеј-оф, у наредним мечевима код фудбалера Војводине као да се приметио одређени пад мотивације.

– После утакмице против Партизана, међу свима у клубу је дошло до благе еуфорије, па се десио психолошки пад и зато нисмо били на нивоу као на мечевима у којима се одлучивало о пласману у плеј-оф. Међутим, наравно да утакмице против Црвене звезде и Партизана, а у овом тренутку чак и против Радничког, подижу морал код свих, тако да ће и приступ сигурно бити другачији него што је био на претходна три меча – изјавио је Кривокапић.

Утакмица између Војводине и Црвене звезде игра се сутра од 16 часова на „Карађорђу“, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт, а продаја улазница за западну, источну и јужну трибину вршиће се по следећем распореду:

уторак, 30. април:

Нови Сад: “GIGS TIX”, Краља Александра 12 (Париски магазин)
од девет до 19:30 часова

Београд: “PUZZLE GROUP & SPECIAL TRAVEL AGENCY“, Ресавска 16a
од 11 до 19 часова

среда, 1. мај:

Улазнице за западну трибину: на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), од 12 до 17 часова;
Улазнице за источну трибину: на благајни на источној трибини стадиона (поред ресторана „Огњиште“), од 12 до 17 часова;
Улазнице за јужну трибину: на благајни на јужној трибини стадиона (поред некадашњих тениских терена), од 12 до 17 часова;
Улазнице за северну трибину: у просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона, од 14 до 17 часова. Сви навијачи Војводине који на утакмицу дођу са неким обележјем клуба (мајица, шал итд), у просторијама навијачке групе Фирма моћи ће бесплатно да преузму улазницу за северну трибину.

Улазнице ће се продавати по ценама од 700 (запад) и 500 динара (исток, север и југ), а једно лице ће, уз личну карту на увид, моћи да купи највише четири улазнице. Фудбалски клуб Војводина наглашава да је као организатор меча, сходно члану 13 став 1 Закона о спречавању насиља на спортским приредбама, дужан да обезбеди да се улазнице продају само лицима која поседују лични докуменат (лична карта, пасош итд), односно да лицима млађим од 16 година улаз на стадион буде дозвољен само у пратњи родитеља или старатеља. Једном лицу неће бити дозвољено да купи више од четири улазнице, без обзира на то да ли ће код себе имати више од једног личног документа.

Улазнице ће се продавати по принципу “једна улазница – једна столица”, што значи да ће карте за утакмицу морати да имају и деца било ког узраста, како се не би десило да на једној трибини буде присутно више људи од капацитета којим та трибина располаже.

За гостујуће навијаче предвиђена је јужна трибина, док ће навијачи Војводине бити смештени на северној, западној и источној трибини.

У циљу да утакмица протекне безбедно и у договору са полицијом, фудбалски клуб Војводина још једном наглашава да су, као и на претходним дерби мечевима са Црвеном звездом, западна, источна и северна трибина резервисане искључиво за навијаче Војводине и да на те трибине неће бити дозвољен улаз навијачима са обележјима ФК Црвена звезда. За навијаче Црвене звезде резервисана је искључиво јужна трибина.

На дан утакмице, од 10 часова, улица Димитрија Туцовића биће затворена од стране полиције и у њу ће моћи да уђу само представници медија и навијачи Војводине са купљеном улазницом за запад или показаном сезонском картом. Из тог разлога, фудбалски клуб Војводина апелује на све гледаоце који планирају да купе улазницу да ка западној трибини долазе искључиво из правца Булевара ослобођења.

Улаз број 4 на западној трибини предвиђен је само за представнике медија и власнике сезонских улазница, с тим да ће власници сезонских улазница моћи да користе и све преостале улазе. Апелујемо на све власнике сезонских улазница да ће за улазак на ову утакмицу код себе морати да имају и личну карту. Гледаоци са купљеном дневном улазницом за запад моћи ће да користе све улазе осим улаза броја 4.

Фудбалски клуб Војводина позива навијаче оба тима, као и све љубитеље фудбала, да на време обезбеде своје улазнице и на време уђу на стадион, како би се избегле беспотребне гужве при уласку.

Надамо се и очекујемо да ће сви гледаоци на стадиону спортски и достојанствено пружити подршку свом тиму, избегавајући било какво недолично или неспортско понашање.