У четвртом колу плеј-офа Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра гостују екипи Младости у Лучанима. За црвено-беле, ова утакмица долази након катастрофалног пораза од Напретка у Крушевцу (5:0), који је, без обзира на генерално врло лошу сезону „старе даме“ и бледе резултате у првенству, врло непријатно изненадио све оне којима је стало до Војводине.

Шеф стручног штаба Воше Радован Кривокапић истиче да за овакав пораз не постоји апсолутно никакво оправдање.

– У Крушевцу смо одиграли изузетно слабо и оно што се догодило представља срамоту за ФК Војводина. Још више од самог пораза, заболела ме је реакција играча у свлачионици после тог меча, односно, боље речено, заболело ме је одсуство било какве реакције међу првотимцима. Упорно им понављам и они то морају да схвате – Војводина је велики клуб и треба да им буде част и привилегија то што имају прилику да носе њен дрес. Најмлађа смо екипа у лиги, осцилације су могуће и очекиване, а уколико барем због нечега може да ми буде драго, то је због тога што половину првог тима чине играчи који су прошли кроз нашу омладинску школу. Ипак, неки од њих још увек нису потписали професионалне уговоре и зато још једном апелујем на њих, али и на њихове родитеље и менаџере, да буду свесни прилике која им се пружа и да јасно кажу да ли желе или не желе да играју за Војводину – истиче Кривокапић.

Он веома уважава сутрашњег противника његовог тима.

– Младост је један изузетно квалитетан тим, сачињен од много искусних играча и предвођен сјајним тренером, који већ годинама успешно ради свој посао и који је, у правом смислу те речи, постао симбол тог клуба. Прошле сезоне су играли финале Купа, ове сезоне су дошли до полуфинала и може се рећи да имају континуитет добрих резултата. Ако будемо поновили грешке које смо правили у Крушевцу, нема сумње да ће и резултат бити исти као што је био против Напретка. Ипак, верујем да овога пута нећемо бити равнодушни и да такво посрнуће више никада нећемо дозволити – рекао је Кривокапић.

На сутрашњем мечу, Војводина неће моћи да рачуна на везисту Дамира Зломислића, кога ускоро очекује операција шаке, те он до краја сезоне више сигурно неће наступати.

Утакмица између Младости и Војводине игра се сутра у Лучанима, са почетком у 18 часова.