Strahinja Krstevski

 

Napadač Vojvodine Strahinja Krstevski (19) izjavio je da će pokušati da se izbori za poverenje šefa stručnog štaba Dragana Ivanovića i zasluži mesto među prvotimcima „stare dame“ u nastavku sezone, dodajući da mu je igranje za Proleter u Prvoj ligi Srbije mnogo pomoglo da napreduje kao igrač.

Na pripremama fudbalera Vojvodine u Budvi, kao i na mnogim prethodnim pripremama godinama unazad, ima dosta mladih i talentovanih fudbalera poniklih u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“. Neki od njih su već standardni prvotimci, a neki, poput Strahinje Krstevskog, po prvi put imaju priliku da prođu ovaj deo priprema sa prvim timom crveno-belih.

Praktično jedini pravi napadač u timu Vojvodine u ovom trenutku ističe da je počastvovan što je dobio priliku da se nametne i da, kako vreme prolazi, rad na treninzima postaje sve bolji i bolji.

– Osećaj je odličan. Prošlog leta, počeo sam da treniram sa prvim timom, ali nažalost nisam išao na pripreme u Sloveniju, pa sam otišao na pozajmicu u Proleter. Drago mi je što mi je sadašnji šef ukazao poverenje i poveo me ovde. Za sada je sve super i nadam se da će se tako i nastaviti – kaže Krstevski.

S obzirom na to da si prethodnu polusezonu proveo na pozajmici u Proleteru, koliko ti je igranje u Prvoj ligi Srbije pomoglo da napreduješ kao igrač?

– Svakako da mi je pomoglo mnogo. Nisam želeo da u Vojvodini budem igrač koji nije ni među 18, a i uprava je smatrala da bi bilo dobro da odem tamo na pozajmicu. Mislim da mi je to dobro došlo, jer to je ipak seniorski fudbal, a ne omladinski. U nekim ekipama, poput Zemuna ili Mačve, ima baš iskusnih igrača koji su promenili dosta klubova i ovde i u inostranstvu. To mi je veliko iskustvo, pogotovo s obzirom na to da igram na poziciji napadača, a u toj ligi se mnogo više „tuče“ u odnosu na ono na šta sam navikao. Nadam se da ću na ovim pripremama uspeti da se izborim za neku minutažu u Vojvodini u narednoj polusezoni, ali i ukoliko ne bude tako, vratiću se u Proleter, nastaviti tamo gde sam stao i pokušati ponovo na leto.

Kako si počeo da se baviš fudbalom?

– Počeo sam da treniram kada sam imao sedam godina i to u školi fudbala Ajaks. U porodici mi se niko nije preterano bavio sportom, osim brata, koji je takođe trenirao u Ajaksu, pa sam i ja počeo zbog njega. U Vojvodinu sam došao dve godine nakon toga i evo, sve do sada sam tu.

Sa kime si imao priliku da sarađuješ u omladinskoj školi i ko ti je najviše pomogao?

– Kada sam došao, u početku me je vrlo kratko trenirao Zoran Šaraba, a potom Milan Cvijatinović, pokojni Mikica Stupar, Vlada Gaćinović, Dušan Bajić i Zoran Janković. Svako od njih me je naučio nešto novo i doprineo tome da postanem član prvog tima. Ako bih baš morao nekoga da izdvojim, možda su to Milan Cvijatinović i Dušan Bajić, jer mislim da sam kod njih najviše napredovao.

Bio si član i mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, ali si potom dobio poziv da nastupiš i za reprezentaciju Makedonije?

– Do U-17 selekcije sam nastupao za Srbiju, a potom sam dobio poziv za U-18 reprezentaciju Makedonije, što sam prihvatio i nastupao za tu selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Međutim, shvatio sam da bih ipak više voleo da igram za Srbiju. Tako sam odlučio i nadam se da ću ubuduće ponovo dobijati poziv.

Kao član mlađih selekcija Vojvodine, da li si u prvom timu video igrača na koga si pokušavao da se ugledaš, odnosno da li u svetskom fudbalu postoji napadač kojeg posebno ceniš?

– Kad sam bio baš mali, ugledao sam se na Ranka Despotovića i pokušavao da igram kao on. Za mene je baš bio igračina i njega bih prvog izdvojio. Što se tiče svetskog fudbala, najviše mi se sviđa Zlatan Ibrahimović. Sjajno se služi i levom i desnom nogom, pa bih voleo da budem što više poput njega.

Šta navijači mogu da očekuju od tebe, a šta od Vojvodine u nastavku sezone?

– Što se mene tiče, ja očekujem da ostanem ovde i budem među 18, da pokušam da se izborim za poverenje trenera i dobijem određenu minutažu. Kao ekipa, mislim da možemo da postignemo dosta. Doduše, ako ode mnogo igrača, mislim da prvo mesto možda ne bi bilo realno, ali drugo ili treće svakako bi. Takođe, verujem da možemo da osvojimo Kup – rekao je Krstevski.