Radnički Niš …ime poznato svim istinskim ljubiteljima fudbala na prostorim bivše Jugoslavije. Dragan Stojković-Piksi, Dragan Pantelić, Dejan Petković-Rambo, Dragan Holcer, Ilija Dimoski, Nenad Cvetković, Dušan Mitošević, Ljubiša Rajković, Dragiša Binić …oni su jednostavno rečeno-IGRALI FUDBAL, a naučili ga na „Čairu“.
Posle duže  pauze, među najkvalitetnije srpske timove vratio se klub koji po svemu zaslužuje mesto u samom vrhu domaćeg fudbala. Ime Radničkog  je početkom osamdesetih godina u Evropi izgovarano sa velikim poštovanjem. Klub iz Niša je u sezoni 1981/82 došao do polufinala Kupa UEFA (pandam ligi UEFA) o kojem današnji timovi sa prostora Balkana mogu samo da sanjaju.
Te sezone su pred „Realom“ (nadimak zbog bele boje dresova) redom su padali : Napoli, Grashopers, Fejenord i Dandi Junajted.  U ½  UEFA kupa Radnički je na svom „Čairu“ savladao nemački Hamburger rezultatom 2 : 1 ali je u revanš utakmici poklekao 1 : 5.

Neizbrisiv trag u istorijama Vojvodine i Radničkog  ostavili su igrači koji su deo svojih bogarih karijera proveli u Novom sadu i Nišu. Najpoznatiji od njih svakako su : pokojni Sanid Beganović, Miroslav Aleksić i Milovan Obradović.

Nakon 10 godina  će se, evo, obnoviti staro rivalstvo. Ako se zaključak donosi na osnovu učinka u dosadašnjem toku Jelen Superlige, uloga favorita opet je na strani Vojvodine, koja je trenutno četvrtoplasirani tim na tabeli, dok je Radnički na 11. mestu. Ipak, brojevi su samo – brojevi, a učinak na terenu je nešto sasvim drugo. Radnički je blizu opasne zone i začelja tabele i svaka utakmica, posebno kada igra kod kuće, od velikog je značaja. Tako će, bez ikakve sumnje, biti i sutra, ali igrači Vojvodine, što je potvrdio i njihov šef stručnog štaba Nebojša Vignjević, u Niš putuju sa svojim planovima i željama, a one se odnose jedino na – pobedu.
„Crveno-beli“ će u okršaju sa Radničkim biti lišeni usluga kapitena Vulićevića koji se povredio na susretu sa Novim Pazarom. Njegova prinudna alternativa na poziciji desnog beka, Miroslav Stevanović, tek juče se vratio iz Alžira gde je po izuzetno teškom terenu odigrao svih 90 minuta za reprezentaciju BiH pa je veliko pitanje hoće li imati dovoljno svežine za još jedan veliki napor u kratkom vremenskom periodu. Najverovatnija opcija na mestu pored desne aut linije biće Holanđanin Seržinjo Grin.

Susret Radnički – Vojvodina igra se na stadionu „Čair“ sa početkom u 13 časova.

BILANS VOJVODINE U ZVANIČNIM SUSRETIMA SA RADNIČKIM

pobeda

nerešeno

poraz

dati/primljeni golovi

37

20

19

121 : 77

 

Snimak pres konferencije možete pogledati ovde :