Milenko Aćimović

 

U četvrtfinalu Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine sastaće se sa ekipom Javora, odlučeno je na današnjem žrebu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Pre početka žreba, sekretar FK Vojvodina Aleksandar Vlaškalić izneo je primedbu na propoziciju žreba, koja se odnosila na pitanje dodele domaćinstva u četvrtfinalu Kupa.

Takmičarska komisija je najpre saopštila da će automatsko domaćinstvo pripasti klubu koji je u prethodne dve runde više puta gostovao od svog rivala u četvrtfinalu. Međutim, s obzirom na to da ovo pravilo nije uvršteno u novi pravilnik, Takmičarska komisija je uvažila primedbu Aleksandra Vlaškaliča i istakla da će domaćinstvo kod svakog para biti dodeljivano naknadnim izvlačenjem kuglica, što se i dogodilo pri izvlačenju svakog para. Predstavnici Takmičarske komisije uputili su izvinjenje FK Vojvodina zbog ovog propusta i ujedno se zahvalili na ukazivanju na isti.

Kuglice je izvlačio bivši fudbaler Crvene zvezde Jovan Aćimović, koji je Vojvodini za rivala dodelio ekipu Javora, a naknadnim izvlačenjem kuglica odlučeno je da se meč odigra u Ivanjici. Utakmica Javor – Vojvodina biće odigrana u sredu, drugog marta 2016. godine.