Sergej Milinković-Savić

 

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije danas dočekuje selekciju Irske na „Karađorđu“.

Na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, danas će biti odigran meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija. U osmom kolu grupe 2, mlada reprezentacija Srbije dočekaće selekciju Irske i pobedom pokušati da obezbedi mesto makar među četiri najbolja drugoplasirana tima u kvalifikacijama.

Prošlog petka, „orlići“ su igrali nerešeno 1:1 protiv Italije u Vićenci i tako propustili priliku da sami odlučuju o prvom mestu u grupi, pa će, da bi ostvarili ovaj cilj, do kraja kvalifikacija morati da osvoje svih devet bodova i nadaju se nekom porazu „azura“. Inače, plasman na Evropsko prvenstvo, koje će sledeće godine biti održano u Poljskoj, pored domaćina obezbediće još devet pobednika kvalifikacionih grupa, dok će četiri najbolja drugoplasirana tima izborili plasman u baraž, nakon kojeg će biti poznata i poslednja dva učesnika Evropskog prvenstva.

Utakmica između Srbije i Irske zakazana je za 18 časova, a cene ulaznica iznose 500 (zapad), 300 (istok) i 200 dinara (sever). Ulaznice se mogu kupiti na glavnoj blagajni stadiona „Karađorđe“ (između zapadne i južne tribine) od 10 časova do početka meča, kao i u svim poslovnicama kompanije „Gigs Tix“ širom Srbije.

Fudbalski klub Vojvodina poziva sve ljubitelje fudbala da danas dođu na stadion „Karađorđe“ i pruže podršku mladoj reprezentaciji Srbije u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Tabela:

1. Italija 20

2. Slovenija 15

3. Srbija 14

4. Irska 12

5. Litvanija 6

6. Andora 3