Ivan Lakićević

 

Desni bek Vojvodine Ivan Lakićević (22) izjavio je da su njegovi saigrači i on već zaboravili na prvenstvenu utakmicu protiv Metalca i okrenuli se predstojećem meču protiv Javora u četvrtfinalu Kupa Srbije, takmičenja u kojem crveno-beli žele da osvoje pobednički trofej.

Fudbaleri Vojvodine ovih dana borave na Zlatiboru, gde se, nakon utakmice protiv Metalca, a uoči susreta sa Javorom, pripremaju za naredna iskušenja koja ih očekuju.

Desni bek crveno-belih Ivan Lakićević ističe da je mobilnost u ekipi na najvišem nivou i da svi igrači, zbog važnosti susreta sa Javorom, o Metalcu više ni ne pričaju.

– Utakmicu u Gornjem Milanovcu smo ostavili iza sebe. Nismo pobedili, ali važno je to što nismo ni izgubili, evo, već osmu zvaničnu takmičarsku utakmicu. Imali smo svoje šanse, imali su i oni svoje, tako da mislim da je remi bio najrealniji rezultat. Za nas je sada najbitniji meč u sredu. U Kupu jurimo trofej i Vojvodina, kao veliki klub, na tom meču mora da ide na pobedu – kaže Lakićević.

U prva dva meča ove polusezone, Vojvodina je postigla samo jedan pogodak i to iz penala. Ipak, desni bek „stare dame“ uverava da neće biti problema sa efikasnošću.

– Treba imati u vidu to da nam je ove zime došlo dosta novih igrača i potrebno je vremena da se sve slegne onako kako hoćemo. Naravno, svesni smo da u velikom klubu nema mnogo vremena za čekanje, pogotovo što nam, nakon Ivanjice, u nedelju sledi teško gostovanje Radu u Beogradu – kaže Lakićević.

Međutim, za razliku od prvenstva, u Kupu popravnog nema, a rival u četvrtfinalu nije nimalo lak, pogotovo na svom terenu.

– Javor je jako kvalitetan sastav. Imaju Milovića, Stojakovića, Dražića… To će sigurno biti teška utakmica za nas i moraćemo da damo sve od sebe kako bismo pobedili. Za sve u ekipi, a i za mene lično, ova utakmica je jako važna, jer kao što rekoh, u Kupu želimo da osvojimo trofej – rekao je Lakićević.