Nenad Lalatović

 

Posle plasmana njegovog tima u plej of za Ligu Evrope, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović čestitao je svojim igračima na prolasku u plej of i istakao da su on i njegovi igrači verovali da mogu da pobede Dinamo u Belorusiji.

Vojvodina je večeras pobedila Dinamo Minsk rezultatom 0:2 (0:1) u Brestu i tako izborila plasman u plej of za Ligu Evrope.

– Ako verujete u nešto, to možete i da ostvarite. Ja verujem u ovo što radimo i to sam pokušavao da prenesem na moje igrače i da im ukažem na to koliko treba da cene sebe. Igrali smo protiv jako dobrog tima, ali izgarali smo tokom svih 90 minuta i videli ste da se ni u jednom momentu nismo povukli. Nismo se orijentisali na polukontre i kontre, već smo ih napali i iz tog našeg visokog presinga i poseda lopte smo i postigli gol. Znali smo i da je naša šansa u tome da krilni igrače ulaze u sredinu i prave višak. Nakon postignutog gola, nastavili smo da igramo isto i zbog toga sam jako zadovoljan, mada treba priznati da nam je posao olakšao crveni karton za igrača Dinama. Međutim, čak i bez toga, dominirali smo na terenu i pokazali da Vojvodina ima sjajne igrače, sjajnu upravu kluba i sjajne navijače. Ja kao trener, moji igrači i uprava kluba ovu pobedu poklanjamo upravo njima, koji su nas sjajno bodrili ovde i bili naš 12. igrač. Posle Bokelja i Velšana, mnogi su sumnjali u nas, ali znao sam da imamo kvalitet da eliminišemo Dinamo Minsk. Najveće zasluge za to pripadaju mojim igračima, koji su pokazali da zaslužuju da nose dres velikog kluba poput Vojvodine – rekao je Lalatović.

Žreb izvlačenja parova za plej of Lige Evrope održaće se sutra u 13 časova u Nionu.