Nenad Lalatović

 

Posle poraza njegovog tima od Dinama iz Tbilisija, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je bolje da njegovi igrači prave greške tokom priprema, nego u toku prvenstva.

Vojvodina je danas poražena od Dinama rezultatom 2:1 (1:1), a oba gola je primila nakon sopstvenih grešaka.

– Rekao sam da ću mešati sastav i svima dati šansu, što i činim tokom ovih utakmica. Danas opet ne mogu biti zadovoljan rezultatom, jer mislim da smo golove primili posle dve naše greške. Prvi pogodak smo primili iz našeg poseda i poprečnog pasa kakav ne smemo da dajemo. Međutim, bolje je da se takve individualne greške dešavaju na prijateljskim utakmicama, nego kada krene prvenstvo. S druge strane, našom celokupnom igrom danas mogu biti zadovoljan i mislim da smo dobro parirali protivniku. Dinamo Tbilisi je sjajan tim, koji već godinama dominira u svom prvenstvu, a nedavno je sa 2:0 pobedio i BATE Borisov, koji je redovan učesnik Lige šampiona. To samo govori o njihovom kvalitetu, ali danas se nije nešto videlo da su bolji od nas. Naprotiv, mislim da smo imali dobre šanse i da samo treba da imamo malo više mirnoće u završnici. No, približava nam se put kući, pa su možda i igrači malo nervozniji nego što treba. No, zadovoljan sam kako rade – kaže Lalatović.

Vojvodina ni ovaj meč nije završila kompletna, s tim da su njeni igrači danas dobili čak dva crvena kartona.

– Ovo su prijateljske utakmice i mislim da Rosić nije zaslužio drugi žuti karton. Ožegovića je njihov igrač uhvatio za vrat zato što mu je pobegao i on se samo odbranio od njega, a sudija je obojici dao crveni karton. Mislim da sudije ovde prestrogo dodeljuju kartone, a neki nisu ni dorasli da sude ovakve utakmice, jer oni su tu da smire tenziju, a ne da je dižu. Međutim, nije nas to poremetilo, jer nas ništa ne može da poremeti. Danas smo igrali bez klasičnog polušpica, pošto su Meleg i Paločević bili roviti, pa nisam želeo ništa da rizikujem. Zato smo igrali sa dva zadnja i jednim prednjim veznim – rekao je Lalatović.

Naredni prijateljski meč, crveno-beli će odigrati sutra od 16 časova po srpskom vremenu, a rival će im biti ekipa Tobola iz Kazahstana.