Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је задовољан игром свог тима на данашњој утакмици против Триглава, иако га љути то што су његови играчи олако примили два гола.

Војводина је данас победила Триглав резултатом 2:3 (0:0), у пријатељском мечу одиграном у Кршком.

– Чим се победи, ја сам задовољан, поготово уколико се узме у обзир то да је ово један нов тим, са много младих играча. Сва три гола смо постигли из игре и то након одузимања лопте на око 20-30 метара од противничког гола, што значи да играчи испуњавају оно што тражим од њих. Мало ме је изнервирало то што смо олако примили два гола, поготово тај други у 90. минуту, што не сме да нам се деси. Ипак, најбитније је то да смо победили и да стичемо самопоуздање пред првенство – каже Лалатовић.

Нажалост, на данашњем мечу уследила је нова повреда неког играча Војводине.

– У првом полувремену се повредио Човић, јер му је један њихов играч легао на ногу. Морао је да напусти терен и то нам је мало пореметило концепцију игре, али смо се брзо вратили и у другом делу меча смо деловали онако како желим – наглашава Лалатовић.

Иако то резултат не говори, Војводина је против Триглава била скоро једнако доминантна као против Брежица.

– У првој утакмици смо имали слабијег противника. Данас су на мечу били и људи из Марибора, који су дошли да гледају свог првог противника у првенству, а ово је био дуел суперлигаша из Словеније и Србије. Ми смо били бољи и заслужено победили – истиче Лалатовић.

Према његовим речима, резултат је увек битан, без обзира на то што се ради о пријатељским утакмицама.

– Ова победа може много да нам значи за самопоуздање. Ја сам нов тренер и играчи треба да се навикну на мене и мој систем рада, а оно што ме радује и што смо показали на обе досадашње утакмице јесте то да смо феноменално одузимали лопте и одмах потом имали брз контранапад. С друге стране, морамо поправити дефанзиву, јер смо и прошли пут и данас лако примали голове – каже Лалатовић.

Јунаци данашње победе Војводине били су играчи поникли у омладинској школи „Илија Пантелић“ Дејан Зукић и Михајло Нешковић, пошто је први забележио један гол и две асистенције, а други два пута затресао мрежу противника.

– Ја сам рекао да Војводина не може да се ослони на седам-осам младих играча, али на двојицу-тројицу, као што су Зукић, Нешковић или Кокир, може. Топић је повређен и зато данас нисам могао да рачунам на њега. Међутим, ако Војводина хоће да се врати тамо где је била, не може на терену да буде са 11 младих и талентованих играча, већ мора да има спој младости и искуства. Апсолутно верујем у Зукића, а то сам и показао тиме што сам га убацио у игру чим се повредио Човић. Нешковић је на прошлом мечу одиграо свих 90 минута, а данас је добио прилику у другом полувремену. Сјајно је користио простор, док је Зукић био упоран и лепо асистирао. Оно што их терам на тренинзима, а неколико пута сам их и прекидао због тога, јесте да користе и своју слабију ногу, а не да стално пребацују лопту на јачу. Зукић је данас центрирао баш својом слабијом ногом и омогућио Нешковићу да постигне гол. Такође, морам рећи и да је Бојић одиграо феноменално на позицији шпица – рекао је Лалатовић.