Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima na današnjoj utakmici protiv Triglava, iako ga ljuti to što su njegovi igrači olako primili dva gola.

Vojvodina je danas pobedila Triglav rezultatom 2:3 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Krškom.

– Čim se pobedi, ja sam zadovoljan, pogotovo ukoliko se uzme u obzir to da je ovo jedan nov tim, sa mnogo mladih igrača. Sva tri gola smo postigli iz igre i to nakon oduzimanja lopte na oko 20-30 metara od protivničkog gola, što znači da igrači ispunjavaju ono što tražim od njih. Malo me je iznerviralo to što smo olako primili dva gola, pogotovo taj drugi u 90. minutu, što ne sme da nam se desi. Ipak, najbitnije je to da smo pobedili i da stičemo samopouzdanje pred prvenstvo – kaže Lalatović.

Nažalost, na današnjem meču usledila je nova povreda nekog igrača Vojvodine.

– U prvom poluvremenu se povredio Čović, jer mu je jedan njihov igrač legao na nogu. Morao je da napusti teren i to nam je malo poremetilo koncepciju igre, ali smo se brzo vratili i u drugom delu meča smo delovali onako kako želim – naglašava Lalatović.

Iako to rezultat ne govori, Vojvodina je protiv Triglava bila skoro jednako dominantna kao protiv Brežica.

– U prvoj utakmici smo imali slabijeg protivnika. Danas su na meču bili i ljudi iz Maribora, koji su došli da gledaju svog prvog protivnika u prvenstvu, a ovo je bio duel superligaša iz Slovenije i Srbije. Mi smo bili bolji i zasluženo pobedili – ističe Lalatović.

Prema njegovim rečima, rezultat je uvek bitan, bez obzira na to što se radi o prijateljskim utakmicama.

– Ova pobeda može mnogo da nam znači za samopouzdanje. Ja sam nov trener i igrači treba da se naviknu na mene i moj sistem rada, a ono što me raduje i što smo pokazali na obe dosadašnje utakmice jeste to da smo fenomenalno oduzimali lopte i odmah potom imali brz kontranapad. S druge strane, moramo popraviti defanzivu, jer smo i prošli put i danas lako primali golove – kaže Lalatović.

Junaci današnje pobede Vojvodine bili su igrači ponikli u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“ Dejan Zukić i Mihajlo Nešković, pošto je prvi zabeležio jedan gol i dve asistencije, a drugi dva puta zatresao mrežu protivnika.

– Ja sam rekao da Vojvodina ne može da se osloni na sedam-osam mladih igrača, ali na dvojicu-trojicu, kao što su Zukić, Nešković ili Kokir, može. Topić je povređen i zato danas nisam mogao da računam na njega. Međutim, ako Vojvodina hoće da se vrati tamo gde je bila, ne može na terenu da bude sa 11 mladih i talentovanih igrača, već mora da ima spoj mladosti i iskustva. Apsolutno verujem u Zukića, a to sam i pokazao time što sam ga ubacio u igru čim se povredio Čović. Nešković je na prošlom meču odigrao svih 90 minuta, a danas je dobio priliku u drugom poluvremenu. Sjajno je koristio prostor, dok je Zukić bio uporan i lepo asistirao. Ono što ih teram na treninzima, a nekoliko puta sam ih i prekidao zbog toga, jeste da koriste i svoju slabiju nogu, a ne da stalno prebacuju loptu na jaču. Zukić je danas centrirao baš svojom slabijom nogom i omogućio Neškoviću da postigne gol. Takođe, moram reći i da je Bojić odigrao fenomenalno na poziciji špica – rekao je Lalatović.