Nenad Lalatović

 

Posle remija njegovog tima sa Partizanom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je viđena čvrsta utakmica i istakao da su obe ekipe želele pobedu.

Vojvodina i Partizan igrali su danas 0:0, u derbiju 18. kola Super lige Srbije.

– Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na prikazanoj igri. Mislim da je utakmica bila puna ritma, prava prvenstvena, a da su se timovi smenjivali u periodima igre tokom kojih su bili dominantniji. U jednoj situaciji u prvom poluvremenu, Božinov je ležao sa strane i potom lukavo ustao i ušao u prazan prostor, a naša zadnja linija ga je zaboravila. Imao je stopostotnu šansu, koju na sreću nije uspeo da iskoristi, dok smo mi u prvom delu imali dve polušanse, ali ne naročito izrazite – kaže Lalatović.

Više uzbuđenja viđeno je u drugom poluvremenu.

– Igra je i dalje bila čvrsta i agresivna, ali smo igrali otvoreno i Partizan i mi, jer smo i jedni i drugi želeli pobedu. Nerešen rezultat ne odgovara ni nama ni njima, ali mogu biti zadovoljan, zato što je Partizan propustio dve stopostotne šanse preko Božinova i u drugom poluvremenu kada su pogodili stativu. Pred kraj meča, mi smo imali stopostotnu šansu Malbašića i lep ulazak u prazan prostor Babića, kada je dobio povratni pas i možda mogao malo bolje da udari loptu. Međutim, da smo dali gol u poslednjoj sekundi i pobedili, mislim da ne bilo pravedno. Partizan je po šansama bio bliži pobedi, pa sve u svemu, mogu biti zadovoljan igrom i ambijentom. Zahvaljujem se našim navijačima na tome kako su nas bodrili, a mislim da je publika i sa jedne i sa druge strane bila korektna. Bilo je nekih uvreda, ali to je normalno. Za nas je prvi derbi prošao, a sad se okrećemo drugom protiv Napretka iz Kruševca, što će biti jako teška utakmica. Mojim igračima čestitam na prikazanom danas, a kolegi Marku i njegovom timu želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja – rekao je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Napretka igraće se u nedelju na „Karađorđu“, sa početkom u 17 časova.