Финале Купа Србије у фудбалу биће одиграно у Нишу на Чаиру у среду од 19 часова, када ће снаге одмерити Партизан и Војводина. Организатор финала је Фудбалски савез Србије, који је уприличио и заједничку конференцију за медије, којој су присуствовали тренери екипа Саво Милошевић и Ненад Лалатовић, као и фудбалери Никола Дринчић и Бојан Остојић.

Подсетимо, због мера Владе Републике Србије у продаји ће бити 8.600 улазница, што је фактички половина капацитета стадиона у Нишу.

Одмах је кренуло са питањима новинара, а прво је добио Ненад Лалатовић.

– Пробаћемо да заборавимо ону утакмицу коју смо изгубили од Партизана 4:0 на јесен. Треба да се водимо утакмицом од пре неколико дана, Партизан тада није играо у најјачем саставу, али у ком год саставу да буде, Партизан је увек тешко добити – рекао је Лалатовић.

Дринчић је упитан да ли би волео да подигне трофеј, или му је Партизан ближи срцу.

– Сигурно да бих волео да мој тим победи и да подигнемо трофеј – кратко је одговорио играч Војводине.

Оба тренера добила су питање да ли се за овај меч може искористити флоскула да су шансе 50/50?

– Сложио бих се са Савом, шансе су 50/50, али Партизан има доста искуства у финалима, играће пред својом публиком. Жао ми је што наших неће бити, потребни су нам, али борићемо се свакако. Очекује нас 10.000 навијача Партизана – рекао је Лалатовић.

Он је такође рекао на кога неће моћи да рачуна.

– Нећу моћи да рачунам на Топића, он је један од наших најбољих играча, такође и на Младеновића, на све остале могу да рачунам – рекао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине је упитан о изјави о гробарском гротлу и да ли тиме само додатно подиже тензије.

– Јесам рекао то, стојим иза своје речи. Рекао сам гротло, јер ће бити пуно навијача Партизана, неће нам бити лако да дођемо до победе, они су фанатици, навијаће до максимума да нас победе. Сама моја појава је њима мотивација, чим се појавим, они ме вређају. Они на тај начин мотивишу и мене и моје играче. Једна српска мајка није заслужила да је вређају, јер рађа српску децу. Свих 90 минута њу омаловажавају и понижавају, због таквих ствари не могу да доведем децу на трибине. За мене је мајка светиња, то је у српској традицији тако. Ниједна српска мајка није заслужила да јој се тако обраћају. Ја не волим навијаче Партизана, али их поштујем. Мене вређајте, али немојте мајку моје деце. То је за мене несхватљиво. Па онда ми је криво када кажу „Ненад Лалатовић ово, Ненад Лалатовић ово“, а нико не прича шта проживљавам. Моја ћерка плаче после утакмице, како ја то да њој објасним. Не мислим да сам их мотивисао изјавом, они певањем о српским мајкама мотивишу само моје играче – рекао је Лалатовић.

Он је истакао да му не смета што се игра у Нишу.

– Нису могли да опросте што сам их напустио, иначе сам пре тога имао феноменалан пријем у Нишу, као нигде пре. Немам ништа против што се меч игра у Нишу, жао ми је само што неће бити наших навијача – каже Лалатовић.

Новинаре је интересовало да ли је у Војводини било прича око премија за освајање Купа и да ли је он или неко из клуба, било директно, било преко посредника, причао са навијачима и покушао да их одврати од идеје да бојкотују меч.

– Нисмо тражили никакве премије, нисмо ни причали на ту тему, сазнаћемо у току сутрашњег дана. Нисмо ни са навијачима причали, нити преко посредника, то је њихов став и ми га поштујемо, више бисмо волели да је тај став другачији, да дође неколико хиљада у Ниш и да нам буду ветар у леђа, али морамо да се помиримо са одлуком. Борићемо се и потрудићемо се да се вратимо у Нови Сад као победници – рекао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине је упитан да ли му је мотив више да први трофеј у тренерској каријери узме баш против Партизана?

– Сматрам да сам заслужио трофеј после свега што сам урадио у српском фудбалу, али свестан сам да имамо веома јаког противника на другој страни. Очекујем прави спектакл, две фантастичне екипе, да све буде фер и коректно, без икаквог инцидента, уз фер игру и навијање – рекао је Лалатовић.

Дринчић је упитан о чаркама у последњем мечу сезоне између играча Војводине и Партизана.

– За нас је свака утакмица битна у првенству, нарочито када играте против таквог ривала као што је Партизан. Има и неки ривалитет, нормалне су и те варнице – каже Дринчић.

Новинари су га питали и да ли би више волео да игра против Звезде, а не против свог бившег тима.

– Где год сам играо, давао сам 100 одсто. Више волим да ја подигнем пехар, него да Партизан победи – рекао је Дринчић.