Finale Kupa Srbije u fudbalu biće odigrano u Nišu na Čairu u sredu od 19 časova, kada će snage odmeriti Partizan i Vojvodina. Organizator finala je Fudbalski savez Srbije, koji je upriličio i zajedničku konferenciju za medije, kojoj su prisustvovali treneri ekipa Savo Milošević i Nenad Lalatović, kao i fudbaleri Nikola Drinčić i Bojan Ostojić.

Podsetimo, zbog mera Vlade Republike Srbije u prodaji će biti 8.600 ulaznica, što je faktički polovina kapaciteta stadiona u Nišu.

Odmah je krenulo sa pitanjima novinara, a prvo je dobio Nenad Lalatović.

– Probaćemo da zaboravimo onu utakmicu koju smo izgubili od Partizana 4:0 na jesen. Treba da se vodimo utakmicom od pre nekoliko dana, Partizan tada nije igrao u najjačem sastavu, ali u kom god sastavu da bude, Partizan je uvek teško dobiti – rekao je Lalatović.

Drinčić je upitan da li bi voleo da podigne trofej, ili mu je Partizan bliži srcu.

– Sigurno da bih voleo da moj tim pobedi i da podignemo trofej – kratko je odgovorio igrač Vojvodine.

Oba trenera dobila su pitanje da li se za ovaj meč može iskoristiti floskula da su šanse 50/50?

– Složio bih se sa Savom, šanse su 50/50, ali Partizan ima dosta iskustva u finalima, igraće pred svojom publikom. Žao mi je što naših neće biti, potrebni su nam, ali borićemo se svakako. Očekuje nas 10.000 navijača Partizana – rekao je Lalatović.

On je takođe rekao na koga neće moći da računa.

– Neću moći da računam na Topića, on je jedan od naših najboljih igrača, takođe i na Mladenovića, na sve ostale mogu da računam – rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine je upitan o izjavi o grobarskom grotlu i da li time samo dodatno podiže tenzije.

– Jesam rekao to, stojim iza svoje reči. Rekao sam grotlo, jer će biti puno navijača Partizana, neće nam biti lako da dođemo do pobede, oni su fanatici, navijaće do maksimuma da nas pobede. Sama moja pojava je njima motivacija, čim se pojavim, oni me vređaju. Oni na taj način motivišu i mene i moje igrače. Jedna srpska majka nije zaslužila da je vređaju, jer rađa srpsku decu. Svih 90 minuta nju omalovažavaju i ponižavaju, zbog takvih stvari ne mogu da dovedem decu na tribine. Za mene je majka svetinja, to je u srpskoj tradiciji tako. Nijedna srpska majka nije zaslužila da joj se tako obraćaju. Ja ne volim navijače Partizana, ali ih poštujem. Mene vređajte, ali nemojte majku moje dece. To je za mene neshvatljivo. Pa onda mi je krivo kada kažu „Nenad Lalatović ovo, Nenad Lalatović ovo“, a niko ne priča šta proživljavam. Moja ćerka plače posle utakmice, kako ja to da njoj objasnim. Ne mislim da sam ih motivisao izjavom, oni pevanjem o srpskim majkama motivišu samo moje igrače – rekao je Lalatović.

On je istakao da mu ne smeta što se igra u Nišu.

– Nisu mogli da oproste što sam ih napustio, inače sam pre toga imao fenomenalan prijem u Nišu, kao nigde pre. Nemam ništa protiv što se meč igra u Nišu, žao mi je samo što neće biti naših navijača – kaže Lalatović.

Novinare je interesovalo da li je u Vojvodini bilo priča oko premija za osvajanje Kupa i da li je on ili neko iz kluba, bilo direktno, bilo preko posrednika, pričao sa navijačima i pokušao da ih odvrati od ideje da bojkotuju meč.

– Nismo tražili nikakve premije, nismo ni pričali na tu temu, saznaćemo u toku sutrašnjeg dana. Nismo ni sa navijačima pričali, niti preko posrednika, to je njihov stav i mi ga poštujemo, više bismo voleli da je taj stav drugačiji, da dođe nekoliko hiljada u Niš i da nam budu vetar u leđa, ali moramo da se pomirimo sa odlukom. Borićemo se i potrudićemo se da se vratimo u Novi Sad kao pobednici – rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine je upitan da li mu je motiv više da prvi trofej u trenerskoj karijeri uzme baš protiv Partizana?

– Smatram da sam zaslužio trofej posle svega što sam uradio u srpskom fudbalu, ali svestan sam da imamo veoma jakog protivnika na drugoj strani. Očekujem pravi spektakl, dve fantastične ekipe, da sve bude fer i korektno, bez ikakvog incidenta, uz fer igru i navijanje – rekao je Lalatović.

Drinčić je upitan o čarkama u poslednjem meču sezone između igrača Vojvodine i Partizana.

– Za nas je svaka utakmica bitna u prvenstvu, naročito kada igrate protiv takvog rivala kao što je Partizan. Ima i neki rivalitet, normalne su i te varnice – kaže Drinčić.

Novinari su ga pitali i da li bi više voleo da igra protiv Zvezde, a ne protiv svog bivšeg tima.

– Gde god sam igrao, davao sam 100 odsto. Više volim da ja podignem pehar, nego da Partizan pobedi – rekao je Drinčić.