После пораза његовог тима од Борца, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да су домаћини приредили феноменалан дочек за делегацију „старе даме“, али да црвено-бели ипак нису смели да изгубе у овој утакмици.

Војводина је јуче поражена од Борца резултатом 2:1 (0:1), у пријатељском мечу одиграном у Боботи.

– Играли смо два пута по пола сата, мада не сме да се изгуби ни на тренингу, а камоли на утакмици. Данас је играло пет-шест омладинаца и голове смо примили управо када је на терену било доста играча од по 17-18 година, али опет је недопустиво да се изгуби, јер међу њима је било и репрезентативаца. Овде смо дошли на жељу нашег председника и да видимо ове дивне и културне људе, који су нас стварно феноменално угостили и показали као сјајни домаћини. Борац је показао да има завидан квалитет и то не само за тај ранг такмичења, већ за много више, те му честитам на победи – изјавио је Лалатовић.

Док је екипа Војводине путовала у Боботу, у спортском центру ФСС у Старој Пазови је обављен жреб 1/16 финала Купа Србије, на којем је одређено да ће се Воша у овој фази такмичења састати са екипом Златибора из Чајетине.

– Куп је јако тешко такмичење. Када сам био тренер Чукаричког, Раднички из Ниша је изгубио од Златибора са 1:0, а касније је тим резултатом Чукарички победио екипу Златибора. То је тим који сада игра јако квалитетно, даје и прима мало голова и веома су добри као домаћини, те нас чека јако тешка утакмица – изјавио је Лалатовић.

Пре Златибора, Војводину у суботу очекује меч против Вождовца, у оквиру деветог кола Супер лиге Србије.

– За нас је свака утакмица тешка, јер у српском фудбалу, квалитет лиге је подједнак. Међутим, још је рано да причамо о том мечу. Ми смо се најпре припремали за ово што нас је чекало у Боботи, а о Вождовцу ћу моћи више да кажем кад дође право време – истакао је Лалатовић.

Утакмица између Војводине и Вождовца играће се у суботу од 20 часова на „Карађорђу“, а улазнице за овај меч ће на дан меча моћи бесплатно да се преузму на благајни. Такође, за ову утакмицу важиће и сезонске улазнице ФК Војводина из прошле сезоне.