После победе његовог тима над Кабелом, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је задовољан издањем своје екипе и да верује да ће, током припрема у Турској, форма тима доћи на оптималан ниво за почетак првенства.

Војводина је данас победила Кабел резултатом 1:0 (0:0), у пријатељском мечу одиграном у Ветернику.

– Била је ово једна лепа провера за нас. Пред почетак утакмице, играчима сам рекао да резултат стварно није битан, зато што смо у меч ушли из великог напора. Ове две недеље смо имали паклен ритам и они су јако уморни и тешки, па ће сутра добити слободан дан. Одиграли смо два полувремена по 45 минута и добро истрчали утакмицу. Недостаје ту још много игре, али то ће доћи у Турској. До тада ћемо радити на физичкој спреми, јер то ми је најважније како бисмо ову полусезону одиграли онако како ја очекујем. Пролећна полусезона ће бити много тежа него јесења, јер имамо паклено тежак распоред, а дошло нам је неколико нових играча и треба опет све то уклопити и уиграти, како бисмо били они прави – каже Лалатовић.

Стрелац победоносног гола за Војводину на данашњој утакмици је био Миљан Вукадиновић и то након ударца нападача Момчила Мркаића.

– Радује ме то што су код гола којим смо остварили прву победу током припрема учествовали двојица нових играча. Међутим, чак и да смо одиграли нерешено, не бих се љутио на играче. Битно ми је то да су трчали и да смо аеробно добро одрадили утакмицу, иако сам као тренер увек срећан кад се победи – напомиње Лалатовић.

На данашњој утакмици, Војводина је наступила без неколико својих важних играча.

– Има оних који су изостали због повреда и болести, па смо принудно позвали двојицу омладинаца. И у првом и у другом полувремену смо наступили са комбинованим тимом, а играчима сам рекао да је ово почетак. Играће они који се буду наметнули, а старе заслуге ме уопште не занимају и нико не треба да мисли да може да живи на њима. Шта је било, било је. Ово пролеће мора бити ново, конкуренција је паклена и оних 11 који буду најбољи током боравка у Турској избориће се за стартну поставу за прво коло против Пролетера – истиче Лалатовић.

Према његовим речима, може се очекивати да у наредном периоду Воши приступе још неки играчи.

– Када сам доводио Мркаића, рекао сам да сам јако задовољан са Матићем, који је ове сезоне дао девет голова и који је, за мене, најбољи шпиц у лиги. Међутим, ми имамо само једног шпиц играча и то није нормално за Војводину, јер кад он није могао, ја сам на његову позицију стављао везне играче. Из тог разлога, морали смо да доведемо још једног шпица. Тренутно имамо само једног левог бека Деветка, који због картона нема право да игра у првом колу на пролеће, тако да нам је неопходно да дође још један леви бек. Када ће то бити, не знам. Ја сам дао списак играча које можемо да доведемо, али застало је мало у преговорима, јер и играчи имају мало веће захтеве и зато још нису нашли заједнички језик са управом клуба. На тој позицији морамо довести још једног играча, како би могао да игра против Пролетера – каже Лалатовић.

Војводина ће у ФЦ „Вујадин Бошков“ тренирати све до четвртка, пошто у петак одлази на двонедељне припреме у Турску.

– Сутра имамо слободан дан, а у јаком ритму ћемо наставити у понедељак и уторак. У среду ћемо одиграти пријатељску утакмицу против Спартака, где ће такође у сваком полувремену наступити две различите поставе, а у четвртак ћемо имати тренинг опоравка. У петак путујемо у Турску, где ћемо провести 14 дана и одиграти шест утакмица – рекао је Лалатовић.