Nenad Lalatović

 

Posle plasmana njegovog tima u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović zahvalio se navijačima na podršci i istakao da su oni bili zaslužni za trijumf nad Bokeljom jednako koliko i igrači na terenu.

U revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Vojvodina je večeras savladala Bokelj na „Karađorđu“ rezultatom 5:0 (2:0).

– Izjave iz Bokelja o tome koliki je naš budžet pred ovu utakmicu motivisale su moje igrače da večeras odigraju ovako. Ja bih voleo da naš budžet zaista jeste 10 puta veći nego što ima Bokelj, ali to nije tako. U ovom trenutku, Vojvodina finansijski nije toliko stabilna i zato dovodimo igrače bez obeštećenja, odnosno one koji bi došli da igraju za platu. Nismo u stanju da platimo neki transfer čak ni 50.000 evra, tako da na sastanku pred utakmicu uopšte nisam morao posebno da motivišem igrače, bilo je dovoljno samo da pročitaju izjavu njihovog direktora – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba crveno-belih zadovoljan je večerašnjim nastupom svojih igrača.

– Dobro smo ušli u utakmicu, fenomenalno stajali na terenu i rano postigli gol. Nakon toga, Bokelj je imao jednu vrlo dobru šansu preko Vučinića, za koga smo znali da ima dobar ulaz u svoju desnu stranu. Međutim, potom smo sve držali u svojim rukama, a kada smo postigli i drugi gol, utakmica je možda već bila i rešena. U drugom poluvremenu, nismo stali i nastavili smo da igramo agresivno. Bokelj ima dobar tim i dobrog trenera, a ja im želim da i sledeće godine igraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Danas nikome nije lako dati pet golova, ali uspeli smo u tome i mislim da je ovo pravi put kako treba da igramo. Zahvalio bih se našim navijačima na podršci i na tome što su tokom svih 90 minuta bili naš 12. igrač. Ovo je naša obostrana pobeda, jer uz ovako dobro i pozitivno navijanje, zasluge za trijumf su njihove jednako koliko i naše – kaže Lalatović.

U drugom poluvremenu, on je ukazao šansu trojici mladih igrača poniklim u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“: Marku Đurišiću, Urošu Stameniću i Lazaru Zličiću.

– Naša finansijska situacija nije sjajna i mi moramo da se okrećemo mlađim igračima. Vojvodina ima stvarno talentovane mlade igrače i ja sam rekao da ću im davati šansu kad god to budem mogao. Večeras su imali priliku da odigraju oko 25 minuta i osete ovakve utakmice. Ostavili su dobar utisak i dokle god sam trener Vojvodine, nastaviću da im ukazujem šansu. Oni dobro rade i mi moramo da ih forsiramo, kako bismo, zbog stabilizacije kluba, mogli da zaradimo novac od prodaje igrača – ističe Lalatović.

Uprkos tome što su postigli čak pet golova, fudbaleri Vojvodine večeras su i promašili dosta šansi.

– Tačno je da smo večeras, baš kao i u Petrovcu, promašili tri-četiri stopostotne šanse, ali smo ipak postigli pet golova i ja sam zadovoljan tim učinkom. Naravno da moramo imati još veću koncentraciju u završnici i to sam rekao igračima na poluvremenu, ali mislim da za prikazano večeras stvarno niko ne treba da ih kritikuje. Uostalom, da smo postigli još koji gol, rezultat bi možda bio i previsok – kaže Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će se sastati sa velškom ekipom Konah’s ki.

– Do ovog meča smo bili fokusirani samo na ekipu Bokelja, koju smo vrlo ozbiljno shvatili. Što se tiče našeg narednog protivnika, sutra treba da dobijemo video materijal sa njihovih utakmica, pa ćemo ih analizirati. Za sada nisam upoznat sa njihovim kvalitetom, ali u Velsu je fudbal očito u usponu, što pokazuju i rezultati njihove reprezentacije. Sigurno nas očekuje težak dvomeč, ali nadam se da možemo da prođemo u treće kolo – rekao je Lalatović.

Prvi meč između Vojvodine i Konah’s kija biće odigran u četvrtak, 14. jula, na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova.