После победе његовог тима против Радничког, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да су играчи показали како се бори за „стару даму“ и позвао управу клуба да им исплати дуговања из претходног периода.

Војводина је данас победила Раднички резултатом 0:1 (0:1), у 16. колу Супер лиге Србије.

– Одмах се види да је Раднички почео да игра много боље након доласка мог колеге. У сваком свом излагању, увек сам говорио да је он, пре свега, један ненаметљив човек, а сигурно и један од најбољих тренера у Супер лиги. То одговорно тврдим. Екипа Радничког је од почетка била агресивна и желела да свом тренеру донесе прву победу, али нису успели у томе, јер смо и ми одиграли тврдо и агресивно – каже Лалатовић.

Поред постигнутог гола, Воша је имала још две одличне шансе за погодак.

– Мислим да смо у првом полувремену могли да решимо утакмицу. После лепе акције смо постигли погодак, а потом је и Зукић заломио играча и, уместо да постигне гол, одиграо је пас, а ту је могла да се преломи утакмица. Он је млад момак, има 19 година и још воли да се забавља, па смо утакмицу довели у питање. Играчима сам рекао да ћемо у другом полувремену имати много простора, јер ће Раднички кренути на све или ништа, како је и било – истиче Лалатовић.

У другом полувремену, посед лопте је чешће био на страни играча Радничког.

– Добро смо стајали у блоку и организовано се бранили. Радничком је недостајао бољи завршни пас да нас угрози, а ми смо опет могли да решимо меч када је Бојић са два-три метра погодио стативу. Ипак, нисмо примили гол, освојили смо сва три бода и остали на високој трећој позицији. Поновићу још једном да сам јако поносан на моје играче, а иако имамо Управни одбор и друге људе који воле Војводину, данас су у Нишу били само Ђорђе Сокић, Томислав Кнежевић и Младен Кукић. Ако управа овим играчима већ не даје плате, барем нека им да подршку – напомиње Лалатовић.

Он је још једном поновио да се играчима дугују две плате, као и рате и премије за освојени Куп и пласман у квалификације за Лигу Европе.

– О овоме ћу причати на свакој конференцији, докле год моји момци не добију новац. Ја са њима живим, знам о чему смо данас причали и знам шта осећају. Они су разочарани, иако знам да је свугде проблем. Нама је генерални спонзор Србијагас, велика фирма на челу са господином Бајатовићем, али не може ни он све сам. Ако постоји неки проблем између њих, нека седну и причају. Нека се мало умеша и Град, јер и они су били препоносни кад смо освојили Куп. Уједините се и угледајте се на то како су се ујединили запослени у ФЦ „Вујадин Бошков“, играчи и ја. Ми живимо као једна породица и гинемо за овај грб – каже Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине сматра да управа клуба до наредне утакмице мора исплатити дуговања према играчима и запосленима.

– Сада ви покажите како се воли Војводина. Покажите то навијачима, играчима који то највише заслужују, запосленима који нам спремају храну, одржавају терене, чисте, перу… То је породица која два месеца није примила плату. Ово је баш из тог разлога велика победа мојих играча, јер сам им рекао да хоћу да ми будемо пример њима како то изгледа кад се породица држи на окупу. Данас смо изгинули за наше навијаче, за град Нови Сад, за север Србије и сваког Србина који воли Војводину. Показали смо да људи, када се уједине, могу јачи да изађу из проблема – истиче Лалатовић.

Он је још једном нагласио да клуб тешко може да иде напред уколико играчи и запослени немају редовна примања.

– Криво ми је због ових момака, јер нису то заслужили, као ни запослени у ФЦ „Вујадин Бошков“, који раде за 30-40 хиљада динара. У Новом Саду и на северу Србије има много моћних људи, укључујући и оне који воде наш град. У последњих годину дана, деца која су раније навијала за Звезду и Партизан, опет су, због добрих резултата, почела да навијају за Војводину, што је добро за Србију и српски фудбал. Зато поручујем свима да занемаре то ко са киме не прича, јер мене то ни не занима. Нека направе један састанак и нека напокон исплате оно што се дугује. Моји играчи су моја породица и за њих сам спреман да погинем, али ћу се борити до последњег дана да добију оно што им припада – напомиње Лалатовић.

Изузев појединих играча са простора бивше СФРЈ, у Војводини махом играју фудбалери који су рођени у Србији.

– Ја сам Србин, живим у великој Србији и волим своју земљу и свој народ. Борим се за своје момке, а не за Албанце или не знам кога већ. Борим се за Србе и за то да српске породице добију оно што им припада. У ФЦ „Вујадин Бошков“ има стотине српских породица којима се дугују плате, а клуб воде и око клуба су моћни људи. Битно им је било да се сликају кад смо освојили трофеј, па сада лепо нека исплате оно што дугују – поручио је Лалатовић.

У наредном колу, Војводина ће на свом терену дочекати екипу Мачве из Шапца.