После прекинуте пријатељске утакмице против Бреше, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић изјавио је да је овај инцидент био унапред испланиран и да не може да замери навијачима који су улетели на терен након што су угледали албанске заставе.

Меч између Бреше и Војводине прекинут је у 50. минуту, након што је група навијача Војводине улетела на терен, испровоцирана појављивањем албанских застава.

– Све ово што се догодило је било планирано и жељено од стране оних који су испровоцирали инцидент. На огради поред терена, неколико Албанаца је развило албанске заставе, надајући се управо оваквој реакцији наших навијача, с обзиром на то да је иза ограде била група од 20-30 људи који су чекали да се обрачунају са њима. На срећу, избегнут је масакр који је могао да се догоди. Наши навијачи су велики Срби и патриоте, а ја, иако не оправдавам овакав поступак, у исто време не могу ништа ни да замерим било коме од њих. Једноставно, сви ми много волимо нашу Србију и наше Косово, те не можемо да останемо имуни када нам неко дира осећања према нашој земљи – каже Лалатовић.

Утакмица између Бреше и Војводине је претходно била прекинута и у 26. минуту и то након што је главни судија меча показао црвени картон шефу стручног штаба Војводине, који је потом на неколико минута био повукао екипу са терена.

– Ми нисмо дошли овде да будемо спаринг-партнер фудбалерима Бреше и да им помогнемо да се они распуцају и дају нам пет комада. Први гол су дали из непостојећег пенала, други из офсајда, Дринчићу су исцепали дрес, а ми за првих 20 минута буквално ниједан фаул нисмо добили. Када сам повукао екипу са терена, у простору између свлачионица, буквално су ми и њихови играчи прилазили и говорили да не разумеју зашто је овакво суђење и да се и они слажу да је срамота. Рекао сам да, ако се овакво суђење настави, ми више дефинитивно нећемо играти. Срећом, суђење је након тога било коректно – истиче Лалатовић.

Упркос томе што је, у тренутку прекида, резултат био 2:1 за Брешу, он није незадовољан наступом своје екипе.

– Од тренутка када је суђење постало поштено, показали смо да умемо да играмо, преузели смо посед лопте и потпуно заслужено дошли до поготка. Да је утакмица настављена, убеђен сам да не бисмо изгубили. Бреша је показала да долази из много јачег такмичења од нас, али без обзира на то, сматрам да уопште нисмо оставили лош утисак – изјавио је Лалатовић.

Фудбалери Војводине вечерас су допутовали у Нови Сад из Бреше, а наредну утакмицу одиграће у петак, када ће у Супер лиги Србије, од 18 часова, гостовати екипи Чукаричког у Београду.