Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je vrlo bitno da se na meču protiv Javora u Ivanjici vidi pomak u igri crveno-belih u odnosu na prethodne utakmice.

U 18. kolu Super lige Srbije, fudbalere Vojvodine sutra očekuje gostovanje Javoru u Ivanjici. Gostovanje koje tradicionalno predstavlja veliko iskušenje za sve timove u Srbiji za Vošu dolazi nakon dvonedeljne pauze, tokom koje su igrači imali priliku da se upoznaju i priviknu na rad novog šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića.

– Očekuje nas jako teška utakmica. Javor je kvalitetan protivnik i predstavlja skup sjajnih pojedinaca koji dugo igraju zajedno, praktično još od druge lige. Na domaćem terenu su gotovo nepobedivi. Međutim, ja uvek najviše razmišljam o svom timu. Jako dobro smo radili ove nedelje, najviše na tome da momcima povratimo samopouzdanje. Vojvodina uvek mora da bude među tri najbolje ekipe u državi – naglašava Lalatović.

Novi trener crveno-belih izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je najbolji igrač Vojvodine Mirko Ivanić produžio ugovor sa klubom.

– Raduje me povratak Ivanića, koji je uspeo da se dogovori sa upravom kluba. On je dete Vojvodine i sugurno predstavlja naše najveće pojačanje. S druge strane, protiv Javora neće igrati Mrdaković, koji je doživeo povredu primicača, kao ni Paločević, koji je bio povređen još pre nego što sam došao u klub. Tu su i duže povređeni Pekarić i Ćurko, dok Puškarić nema pravo nastupa zbog crvenog kartona dobijenog na prošlom meču – kaže Lalatović.

On je istakao i sa kakvim ambicijama Vojvodina putuje u Ivanjicu.

– Očekujem da ćemo se iz Ivanjice vratiti neporaženi. Kad to kažem, svakako ne mogu unapred biti zadovoljan sa bodom, pogotovo u situaciji u kakvoj jesmo, ali za nas je najvažnije da barem jedan bod dodamo na svoj konto. U narednih pet mečeva, imamo tri jako teška gostovanja (Javor, Partizan, Novi Pazar) i svakako da nam je svaki bod izuzetno bitan. Uprkos svemu, ja itekako verujem u ove igrače i kada sam dolazio iz Borca, došao sam iz razloga što verujem da je ovaj igrački kadar među najboljima u Srbiji – ističe Lalatović.

Pri dolasku u Vojvodinu, novi trener crveno-belih je istakao da će posebno insistirati na povećanoj agresivnosti i duel igri.

– Vojvodina mora da popravi duel igru, jer to je možda bio i najveći problem ovog tima. Mi smo tehnički potkovani jako dobro. Nemam čarobni štapić i ne mogu sve da promenim preko noći, ali jako mi je bitno da se na utakmici protiv Javora vidi pomak i da momci odigraju sa više samopouzdanja. Kada ekipa uđe u krizu, trener je svakako taj koji treba da ih digne – rekao je Lalatović.

Utakmica između Javora i Vojvodine na programu je u subotu od 13 časova, na stadionu Javora u Ivanjici.

Pogledajte neke od najlepših golova Vojvodine protiv Javora iz prethodnih nekoliko godina: