Nenad Lalatović

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje u Ivanjici protiv Javora, ali da je cilj crveno-belih da se plasiraju u polufinale nacionalnog Kupa i da neće biti izgovora ukoliko se to ne ostvari.

U četvrtfinalu Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Javora u Ivanjici. Oni se već nekoliko dana nalaze na mini pripremama na Zlatiboru, odakle će danas otputovati u Ivanjicu, gde će sutra odigrati meč protiv Javora.

Pred polazak iz Novog Sada, šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović izjavio je da njegova ekipa želi da izbori plasman u polufinale ovog takmičenja.

– O Javoru ne treba mnogo trošiti reči. To je možda i najbolji domaćin u ligi, pošto na poslednjih 27 utakmica kod kuće ima samo dva poraza. Taj tim već dve godine igra zajedno, a u ovom prelaznom roku nisu prodali nijednog igrača. Apsolutno nas čeka teška utakmica, pogotovo što je Kup sam po sebi vrlo neizvesno takmičenje, u kojem popravnog nema. Međutim, cilj nam je da prođemo dalje i tu neće biti izgovora. Daćemo sve od sebe da se plasiramo u polufinale – kaže Lalatović.

Interesantno, on je debitovao na klupi Vojvodine upravo na meču protiv Javora u Ivanjici.

– Moja prva utakmica u Vojvodini je bila baš u Ivanjici protiv Javora, koji je do tog trenutka imao niz od 25 utakmica bez poraza, ali eto, na moju debitantsku sreću, mi smo ga pobedili sa 1:0. Sem nas, u tom periodu tamo je slavila još samo Crvena zvezda. I ovoga puta ćemo ići na pobedu, jer mi smo Vojvodina i ne smemo nikoga da se plašimo, a da li ćemo uspeti u svojim namerama, to ćemo videti – ističe Lalatović.

Na konferenciji za novinare uoči odlaska Vojvodine na Zlatibor, prisutne je interesovalo i to da li će na put krenuti i iskusni golman Srđan Žakula, koji se mnogo puta pokazao kao specijalista za penale.

– Tamo ćemo boraviti pet-šest dana, tako da moramo da povedemo trojicu golmana. Što se tiče Žaka, svi znaju kakav je on golman i kako brani penale. Međutim, nadam se da nećemo doći u situaciju da se za prolaz dalje borimo kroz penale, već da ćemo u tome uspeti tokom 90 minuta utakmice. Čitao sam izjave iz Javora po novinama, vidim da prete, i neka ih, ja volim kad je tako. Samo što se utakmica ne dobija u novinama, već na terenu – rekao je Lalatović.

Na ovoj utakmici, za crveno-bele zbog povišene temperature neće nastupiti Filip Malbašić, kao ni Dušan Mićić, koji ima suspenziju zbog kartona.

Utakmica između Javora i Vojvodine na programu je u sredu od 16 časova, uz direktan prenos na televiziji Arena sport 1.