После пораза његовог тима од Рубина, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да је руска екипа казнила сваку грешку у игри црвено-белих.

Војводина је данас поражена од Рубина резултатом 3:0 (1:0), у пријатељском мечу одиграном у Белеку.

– Никад није пријатно када се изгуби утакмица, али мојим играчима данас могу да замерим само на концентрацији у дефанзиви. Код првог гола, нисмо испратили играча до краја, други је био после лепе акције, а трећи је практично био аутогол и дали смо га сами себи. Међутим, треба узети у обзир да смо играли против Рубина из Казања, који је по организацији и финансијама бар 20 година испред нас. Имали смо две-три стопостотне шансе које нисмо искористили и ко зна у ком правцу је утакмица могла да оде. Такође, боље је да се сад десе неке индивидуалне грешке, које су данас направили двојица играча, него кад крену такмичарске утакмице – каже Лалатовић.

Данашњом утакмицом, Војводина је завршила зимске припреме у Белеку.

– Припреме смо одрадили добро и играли смо против много озбиљних тимова, те смо од свих екипа из Србије имали најјаче противнике ове зиме. Ја сам намерно и тражио да играмо такве утакмице, јер су моји играчи видели да могу да играју против једног Рубина из Казања, Шахтјора, Рапида… Ми у нашој лиги немамо мечеве тог интензитета као што Рубин има у својој, а његови играчи су скупо плаћени и данас су искористили буквално сваку нашу грешку. Играчи ће сада добити два дана слободно да се освеже, а потом улазимо и микро-циклус припрема за првенство и то ће онда бити онако како ја то желим. И данас је било доста добрих ствари, али нас је пресекао тај гол у последњем минуту првог полувремена, што не сме да нам се деси – напомиње Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине практично већ сада зна састав који ће извести на терен на мечу против Пролетера у првом пролећном колу.

– Имао сам можда једну-две дилеме, али и њих сам разрешио у својој глави и већ сада знам тим који ћу извести на терен против Пролетера. Војводина јесте велики клуб, али једно је кад играте пријатељске утакмице против екипа које су испред вас и које улажу по 50-60 милиона евра на трансфере, а друго је кад играте против Пролетера, Радничког или Црвене звезде, која је, додуше, такође на једном високом нивоу. Ипак, то су екипе којима можемо да парирамо, као што смо и данас у већем делу меча парирали Рубину, кога са клупе предводи бивши селектор Русије – рекао је Лалатовић.

Експедиција ФК Војводина сутра рано ујутру напушта хотел „Susesi Luxury Resort“, а долазак црвено-белих на аеродром „Никола Тесла“ очекује се око 11:25 часова.