Posle poraza njegovog tima od Rubina, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je ruska ekipa kaznila svaku grešku u igri crveno-belih.

Vojvodina je danas poražena od Rubina rezultatom 3:0 (1:0), u prijateljskom meču odigranom u Beleku.

– Nikad nije prijatno kada se izgubi utakmica, ali mojim igračima danas mogu da zamerim samo na koncentraciji u defanzivi. Kod prvog gola, nismo ispratili igrača do kraja, drugi je bio posle lepe akcije, a treći je praktično bio autogol i dali smo ga sami sebi. Međutim, treba uzeti u obzir da smo igrali protiv Rubina iz Kazanja, koji je po organizaciji i finansijama bar 20 godina ispred nas. Imali smo dve-tri stopostotne šanse koje nismo iskoristili i ko zna u kom pravcu je utakmica mogla da ode. Takođe, bolje je da se sad dese neke individualne greške, koje su danas napravili dvojica igrača, nego kad krenu takmičarske utakmice – kaže Lalatović.

Današnjom utakmicom, Vojvodina je završila zimske pripreme u Beleku.

– Pripreme smo odradili dobro i igrali smo protiv mnogo ozbiljnih timova, te smo od svih ekipa iz Srbije imali najjače protivnike ove zime. Ja sam namerno i tražio da igramo takve utakmice, jer su moji igrači videli da mogu da igraju protiv jednog Rubina iz Kazanja, Šahtjora, Rapida… Mi u našoj ligi nemamo mečeve tog intenziteta kao što Rubin ima u svojoj, a njegovi igrači su skupo plaćeni i danas su iskoristili bukvalno svaku našu grešku. Igrači će sada dobiti dva dana slobodno da se osveže, a potom ulazimo i mikro-ciklus priprema za prvenstvo i to će onda biti onako kako ja to želim. I danas je bilo dosta dobrih stvari, ali nas je presekao taj gol u poslednjem minutu prvog poluvremena, što ne sme da nam se desi – napominje Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine praktično već sada zna sastav koji će izvesti na teren na meču protiv Proletera u prvom prolećnom kolu.

– Imao sam možda jednu-dve dileme, ali i njih sam razrešio u svojoj glavi i već sada znam tim koji ću izvesti na teren protiv Proletera. Vojvodina jeste veliki klub, ali jedno je kad igrate prijateljske utakmice protiv ekipa koje su ispred vas i koje ulažu po 50-60 miliona evra na transfere, a drugo je kad igrate protiv Proletera, Radničkog ili Crvene zvezde, koja je, doduše, takođe na jednom visokom nivou. Ipak, to su ekipe kojima možemo da pariramo, kao što smo i danas u većem delu meča parirali Rubinu, koga sa klupe predvodi bivši selektor Rusije – rekao je Lalatović.

Ekspedicija FK Vojvodina sutra rano ujutru napušta hotel „Susesi Luxury Resort“, a dolazak crveno-belih na aerodrom „Nikola Tesla“ očekuje se oko 11:25 časova.