Тренер Војводине Ненад Лалатовић похвалио је своју екипу након новог тријумфа и пожелео Новом Пазару да опстане у Супер лиги Србије.

„Стара дама“ данас је победила Нови Пазар резултатом 1:0, голом Момчила Мркаића и тако се учврстила на трећој позицији на табели Супер лиге Србије.

– Прво бих од свег срца пожелео Новом Пазару да остане у лиги. Одувек сам говорио да је мени Нови Пазар један од најомиљенијих клубова у Супер лиги. Имају феноменалне навијаче и више пута сам поновио да је лепо бити тренер Новог Пазара, публика је заиста њима увек 12. играч. Надам се да ће се Нови Пазар стабилизовати, сматрам да тај град и клуб заслужују да буду у врху Супер лиге и да ће се наредне године борити за улазак у Европу – рекао је Лалатовић.

Он је подсетио колико је његовом тиму увек било тешко у првој утакмици после репрезентативне паузе.

– Нама је увек некако тешко да се вратимо после те репрезентативне паузе. Осетио се и умор, али и да нам фале и Човић и Топић и Вукадиновић, они су међу нашим најбољим играчима. Нови Пазар је са друге стране био опасан, добро су отворили утакмицу и опет доказали да су најопаснији из те брзе транзиције из одбране у напад. Уласком Мркаића добили смо ту дубину и игру у скоку. Мркаић је лепо искористио шансу, постигао је сјајан погодак. Када се све сабере и одузме, били смо бољи за тај један гол. Поносан сам на свој тим, чувамо то треће место, чекамо ривала у полуфиналу Купа Србије, обарамо све рекорде и лепо је данас бити навијач, тренер и играч Војводине. Оно што су сви од нас очекивали, ми смо то и остварили – истакао је Лалатовић.

Тренер „старе  даме“ додао је да се нада да ће његов тим ускоро бити комплетан, те образложио због чега је данас морао и да ротира на појединим позицијама.

– Саничанин је играо за репрезентацију, Топић се полако враћа у праву форму, Максимовић је данас одиграо феноменално и њега бих посебно издвојио са данашње утакмице. Такође, двоумио сам се око Ђорђевића, који је ровит и вратио се после повреде. Не смемо да се опуштамо, нема лаких противника, нарочито у овом тренутку није лако мотивисати играче када имамо велику разлику, док се наши ривали боре за опстанак. Када на то додамо и неколико повреда, онда се осети да нам недостаје већи број играча у ротацији. Надам се да ће се Човић што пре опоравити, данас је Вукадиновић први пут тренирао после месец дана, и да ћемо бити сви на окупу за полуфинале Купа Србије – закључио је Ненад Лалатовић.

У наредном колу у среду, Војводина гостује екипи Рада.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept