Nenad Lalatović

 

Posle pobede njegovog tima nad Napretkom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da su igrači koji su danas dobili šansu da zaigraju pokazali da zaslužuju da nose dres „stare dame“.

Vojvodina je danas pobedila Napredak rezultatom 2:0 (1:0), u 19. kolu Super lige Srbije.

– U ovaj meč smo ušli bez Melega, Malbašića, Maksimovića i Puškarića, koji su četvorica važnih i standardnih igrača u našem timu. Međutim, kao što sam rekao novinarima pre utakmice, rekao sam i igračima: dres Vojvodine je veliki i težak, ali ukoliko ga neko nosi, to znači da ima kvalitet. Zato te kadrovske probleme uopšte nisam želeo da prihvatim kao bilo kakav alibi, jer mi smo Vojvodina i uvek moramo da imamo iste ciljeve, bez obzira na to ko je na terenu. Drago mi je što su igrači koji su danas zaigrali pokazali da vrede i da zaslužuju da igraju za ovaj klub – kaže Lalatović.

On je zadovoljan ne samo rezultatom, već i igrom crveno-belih.

– U prvom poluvremenu smo stvorili dve-tri lepe šanse, a posebno dobra je bila ona kada su dupli pas izmenili Babić i Ašćerić i šteta je što se tako dobra akcija nije završila golom. U nastavku, Zličić je uradio ono što stalno vežbamo na treninzima, a to je ulazak igrača iz drugog plana i drago mi je i zbog njega što je postigao gol. Danas su pogotke postigli Kovačević i Zličić, koji su deca Vojvodine, a u nastavku sam šansu pružio još Stameniću, Đurišiću i Neškoviću, koji su takođe svi ponikli u našoj omladinskoj školi – rekao je Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine naglasio je da je njegov tim ostvario zasluženu pobedu i čestitao svojim igračima na prikazanoj igri, dok je Napretku poželeo mnogo sreće u daljem toku takmičenja.