После пласмана његовог тима у осмину финала Купа Србије, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да су црвено-бели против Јединства морали да преломе меч већ у првом полувремену.

Војводина је данас победила Јединство у Руменци резултатом 0:2 (0:0), у 1/16 финала Купа Србије.

– Овакве утакмице су најтеже. Јединство има квалитетан тим и добре појединце, а играли су на домаћем терену, који је нешто мањих димензија. Организовано су се бранили, иако нема приче око тога да се видело да смо квалитетнији тим. У првом полувремену смо морали да решимо меч, јер смо имали три-четири стопостотне шансе. На полувремену сам играчима замерио да овакве утакмице морају да схвате озбиљно, јер ово је Куп, игра се само један меч и поправног нема. Рекао сам им да кад не искористе четири стопостотне шансе, онда може да уследи казна из контре или прекида. У другом полувремену смо исто имали доста шанси, дали два гола, заслужено победили и квалификовали се у осмину финала Купа – каже Лалатовић.

Већ у недељу, Војводину очекује првенствено гостовање у Ужицу, где ће се састати са екипом Златибора.

– Свугде идемо са очекивањем да победимо. Златибор је сад изгубио, по мом мишљењу незаслужено, јер су одиграли доста квалитетно. Преузео их је Зоран Његуш, који је сјајан тренер и мој велики пријатељ – изјавио је Лалатовић.

Утакмица између Златибора и Војводине игра се у недељу на Градском стадиону у Ужицу, са почетком у 14 часова.