У 19. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Пролетера на „Карађорђу“. Меч се игра без присуства публике, са почетком у 15 часова, уз директан пренос на првом каналу телевизије Арена спорт.

Последње јесење коло имало је негативан увод, с обзиром на то да је, у току јучерашњег дана, фудбалску Србију погодила вест да је преминуо шеф стручног штаба ТСЦ-а Золтан Сабо, који је четири године (1992. – 1996) био фудбалер Војводине и у два наврата (2012. и 2016) обављао функцију помоћног тренера „старе даме“.

То је свакако погодило и шефа стручног штаба Војводине Ненада Лалатовића.

– Прво бих изјавио саучешће породици Сабо, јер је српски фудбал изгубио једног великог спортског радника и човека, који је много допринео српском фудбалу и својој екипи. Стварно је у овом тренутку био најбољи тренер у Супер лиги – каже Лалатовић.

Према његовим речима, Вошу у последњем јесењем колу очекује неизвесна утакмица против одличне екипе Пролетера.

– То је сигурно мој омиљени клуб. Ја сам у њему као тренер провео две године, најдуже време. Воде га два дивна човека, моји велики пријатељи. Пролетер је најпријатније изненађење, играју тврд фудбал. Не дају пуно голова, али ни не примају их пуно. Организовано се бране. Бранко Жигић је израстао у једног квалитетног тренера, што показује и табела. Имају феноменалну полуконтру и контру, два добра крилна и једног шпиц играча. Дефанзивно сви добро стоје у блоку, а задња линија је искусна и уиграна. Чека нас најтежа утакмица до сада и, ако победимо, то ће бити наша најтежа победа у овом делу сезоне – истиче Лалатовић.

Војводина ће јесен завршити на трећем или, у случају победе над Пролетером и евентуалног кикса Партизана, можда чак и на другом месту на табели.

– Напорна је била ова године, од короне до начина на који смо освојили трофеј. Сви су очекивали да ћемо да паднемо, јер нисмо доводили појачања, али ми смо поновили успех и трећи смо на табели. Моји играчи су заслужили да се похвале, јер су они, уз Црвену звезду, највећи хит ове сезоне – напомиње Лалатовић.

Ни на последњем мечу ове године, Војводина неће наступити комплетна.

– Нећу моћи да рачунам на Симића, Топића, Бојића, Саничанина и Бралића. Међутим, они играчи који су их заменили, то су урадили достојно. Моји играчи су једна велика фамилија – изјавио је Лалатовић.

Иако ће се меч играти без присуства публике, Војводина је за ову утакмицу у продају пустила „виртуелне улазнице“, те позива сваког да слањем СМС-а са садржином „848 улазница ФКВ“ на број 3030 помогне излечењу једногодишњег Оливера Пала Гајодија, који болује од спиналне мишићне атрофије и потребно му је скупо лечење у иностранству. Више информација о овој акцији може се сазнати овде.