Nenad Lalatović i Dragan Šarac

 

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima na današnjem prijateljskom meču protiv Proletera, istakavši da su se pojedini igrači koji su danas nastupili ozbiljno nametnuli za startnu postavu za narednu prvenstvenu utakmicu protiv Mladosti.

Vojvodina je danas pobedila Proleter na Slanoj Bari rezultatom 0:1 (0:1), golom Milka Novakovića posle kornera u 43. minutu.

– Zadovoljan sam pristupom i odnosom igrača prema utakmici, a naravno i pobedom. Videlo se da i u ekipi Proletera ima nekoliko mladih i talentovanih igrača, na koje ćemo morati da obratimo pažnju. Za nas je na ovom meču najvažnije bilo to da pobedimo i tako uđemo u jedan pobednički niz, koji smo započeli u Ivanjici, jer je za nas svaka prijateljska utakmica bitna kao da je prvenstvena. Igrači koji su igrali danas su iskoristili svoju šansu, a neki od njih su se ozbiljno nametnuli da počnu naredni meč protiv Mladosti – kaže Lalatović.

Trener Vojvodine još jednom je analizirao igru crveno-belih na utakmici protiv Javora u Ivanjici.

– Kada sam došao, rekao sam da Vojvodina nije na poziciji koja je zadovoljava i da do kraja polusezone nije prioritet da nam igra bude naročito lepa, već da osvojimo što više bodova. I protiv Javora su pristup i odnos igrača prema meču bili kako treba, jer su svi bili maksimalno borbeni i motivisani. Igra je mogla i mora da bude bolja, ali momci su taktički odradili ono što sam tražio, postigli smo taj jedan gol i pobedili. Za osetnije poboljšanje u igri je potrebno vreme, jer ne može ništa da se uradi preko noći – kaže Lalatović.

Već u subotu, u okviru 19. kola Super lige Srbije, na stadion „Karađorđe“ stiže Mladost iz Lučana.

– Očekuje nas jako teška utakmica. Mladost iz Lučana je poznata kao ekipa koja ima fenomenalnu kontru, a ove polusezone su mnogo više bodova osvojili na gostujućem terenu, nego na domaćem. O tome koliko moramo biti oprezni pred ovaj meč, možda najbolje govori to što su u pretprošlom kolu pobedili ekipu Novog Pazara u gostima sa 3:1. Imaju brze i odlične pojedince, ali verujem da ćemo se pripremiti kako treba i rešiti meč u svoju korist – naglasio je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Mladosti u subotu počeće u 15 časova.