У четвртфиналу Купа Србије, фудбалери Војводине састаће се са екипом Младости у Новом Саду. То је одлучено на данашњем жребу у просторијама Фудбалског савеза Србије у Београду, а утакмица ће бити одиграна трећег јуна.

Шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић истиче да његова екипа има победничке амбиције у овом такмичењу, али и упозорава да меч против Младости неће бити лак за црвено-беле.

– Оно што је сигурно јесте да код мојих играча не сме бити никаквог опуштања пред ову утакмицу, из простог разлога што ни ми, ни Младост, у тај меч нећемо ући у топ форми. Пауза због корона вируса је оставила трага на све екипе, те по повратку на терен нико неће бити на истом нивоу као када је сезона прекинута. Из тог разлога, сматрам да су шансе 50:50, а да ће у полуфинале проћи тим који буде имао више среће и покаже већу жељу за победом и љубав према свом клубу и навијачима – каже Лалатовић.

У овој сезони, Војводина се већ два пута састајала са екипом Младости.

– И у Лучанима и у Новом Саду смо победили 2:1, али су обе утакмице биле врло тешке и неизвесне. Младост је добра екипа, организована и одлично вођена, а од раније је познато да је Куп врло непредвидиво такмичење, у којем понекад до самог краја дођу тимови од којих се то није очекивало. Међутим, наш циљ је познат, а то је да освојимо трофеј, те ми из тог разлога ни није толико битно да ли ћемо у четвртфиналу играти против Младости, Звезде, Партизана или неког другог – рекао је Лалатовић.