U četvrtfinalu Kupa Srbije, fudbaleri Vojvodine sastaće se sa ekipom Mladosti u Novom Sadu. To je odlučeno na današnjem žrebu u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije u Beogradu, a utakmica će biti odigrana trećeg juna.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović ističe da njegova ekipa ima pobedničke ambicije u ovom takmičenju, ali i upozorava da meč protiv Mladosti neće biti lak za crveno-bele.

– Ono što je sigurno jeste da kod mojih igrača ne sme biti nikakvog opuštanja pred ovu utakmicu, iz prostog razloga što ni mi, ni Mladost, u taj meč nećemo ući u top formi. Pauza zbog korona virusa je ostavila traga na sve ekipe, te po povratku na teren niko neće biti na istom nivou kao kada je sezona prekinuta. Iz tog razloga, smatram da su šanse 50:50, a da će u polufinale proći tim koji bude imao više sreće i pokaže veću želju za pobedom i ljubav prema svom klubu i navijačima – kaže Lalatović.

U ovoj sezoni, Vojvodina se već dva puta sastajala sa ekipom Mladosti.

– I u Lučanima i u Novom Sadu smo pobedili 2:1, ali su obe utakmice bile vrlo teške i neizvesne. Mladost je dobra ekipa, organizovana i odlično vođena, a od ranije je poznato da je Kup vrlo nepredvidivo takmičenje, u kojem ponekad do samog kraja dođu timovi od kojih se to nije očekivalo. Međutim, naš cilj je poznat, a to je da osvojimo trofej, te mi iz tog razloga ni nije toliko bitno da li ćemo u četvrtfinalu igrati protiv Mladosti, Zvezde, Partizana ili nekog drugog – rekao je Lalatović.