Nenad Lalatović

 

Posle poraza njegovog tima od OFK Beograda, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je neverovatno kakve su šanse danas promašili crveno-beli.

U 27. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine danas su poraženi od ekipe OFK Beograda rezultatom 1:0 (0:0).

– Čestitam OFK Beogradu na pobedi. Moram da budem obazriv šta pričam, jer sam već mnogo puta kažnjen, uglavnom zbog istine. Kada bih sada rekao istinu, mislim da bi me kaznili doživotno, zato bolje da o nekim stvarima ni ne govorim. U svakom slučaju, neverovatno je šta sve promašujemo, odnosno da ne koristimo šanse ni sa pola metra. Za to smo ponovo kažnjeni i primili smo gol iz prekida, gde je cela naša zadnja linija promašila loptu i njihov igrač ju je dočekao sam na drugoj stativi – kaže Lalatović.

Na konferenciji posle meča, jedan od novinara konstatovao je da, bez obzira na šanse koje su stvorili, igra crveno-belih mora da bude bolja.

– Sigurno da Vojvodina može i mora bolje, a ona će tako i igrati. Međutim, kako god da smo danas igrali, stopostotne šanse su imali Babić, Trujić, Ašćerić, Malbašić, Antić glavom… Ne možemo reći da nam je te šanse dao neko od gore, već smo ih stvorili kroz igru, ali jednostavno, nemamo sreće u realizaciji. Da smo pobedili Rad, gde smo vodili 0:2, i da smo savladali Borac, gde smo primili gol u nadoknadi vremena, danas bi svi pričali kako Vojvodina igra najlepši fudbal. Ovo je veliki klub i čim se ne pobeđuje, naravno da mora da se igra bolje. S druge strane, Vojvodina se u poslednje dve-tri godine oslanjala samo na Miću Ivanića. Njega više nema i neki drugi igrači moraju da se uče kako da prave igru. Ožegović nam je bukvalno izašao iz autobusa kad smo kretali na meč drugog kola. S druge strane, ima dosta novih igrača, kao što su Malbašić, Jovančić, Ašćerić, Trujić, Meleg… Svi oni su došli mesec dana pred početak prvenstva i treba vremena da se sve kockice slože – kaže Lalatović.

Svojim ulaskom u drugom poluvremenu, upravo Trujić je uneo živost u napade Vojvodine.

– Na njegovoj poziciji imamo dosta kvalitetnih igrača, poput Malbašića i Babića, i treba ih rotirati. Trujić je do sada počinjao svaku utakmicu i danas sam odlučio da ga ubacim u poslednjih 20 minuta. Dobro je ušao u meč i imao je jednu dobru šansu, kao i jedan dobar centaršut za Ašćerića, ali nismo uspeli da damo gol. U svakom slučaju, Trujića jako cenim kao igrača – rekao je Lalatović.

Zbog obaveza reprezentacije Srbije, narednog vikenda neće se igrati mečevi redovnog prvenstvenog kola. Super liga će se nastaviti prvog vikenda u aprilu, kada će Vojvodina na svom stadionu dočekati Crvenu zvezdu.