Vidak Bratić, Dragan Šarac i Nenad Lalatović

 

Novi šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da od momenta kada je preuzeo crveno-bele, pa dokle god bude bio u klubu, za njega će Vojvodina biti jedan jedini klub koji postoji.

Fudbalski klub Vojvodina danas je i zvanično predstavio Nenada Lalatovića kao novog šefa stručnog štaba. Njemu će u radu pomagati dvojica bivših igrača Vojvodine Vidak Bratić i Dragan Šarac, a na svom predstavljanju, Lalatović je istakao da veruje u tim koji ima na raspolaganju i da je optimista po pitanju budućih rezultata „stare dame“.

– Kada su me ljudi iz Vojvodine pozvali i ponudili mi da budem njen trener, nijednog momenta se nisam dvoumio i vrlo brzo smo se dogovorili o saradnji. Razlog za to je jednostavan – ovo je veliki klub, duge tradicije, tako da mi je izuzetno zadovoljstvo i čast da budem na ovom mestu. U Borcu sam imao sjajne rezultate, ali tamo je situacija takva kakva jeste. Da nije bilo tako, sigurno ne bih napuštao Čačak do decembra, no sada sam ovde i dokle god sam na ovoj funkciji, za mene će postojati samo jedan jedini klub, a to je Vojvodina. Moji saradnici i ja daćemo sve od sebe da pokrenemo ekipu, jer klub kao što je Vojvodina mora svake sezone da bude među prva tri u ligi i da igra Evropu. U trenutnoj situaciji, ove sezone to neće biti lako ostvarivo, ali u preostalih pet kola moramo dobro da se razmrdamo i ostvarimo što bolji učinak. Posle zimskih priprema, uveren sam da ćemo biti među dve-tri ekipe koje igraju najbolji fudbal u državi – kaže Lalatović.

Ugovor koji je potpisao sa Vojvodinom trajaće do kraja sezone, uz obostranu saglasnost da se saradnja nastavi ukoliko klub izbori novi plasman na evropsku scenu.

– Klubu odgovara da ugovor  traje do kraja sezone, a ja nisam trener koji zahteva da se saradnja ozvaniči na tri ili četiri godine. Kad ima rezultata, ja sam tu, kad nema, sam ću otići. To je normalno i tako i treba da bude. Nikada nisam tužio nijedan klub, a nadam se da to nikada ni neću učiniti. Isto tako, ni od Vojvodine nikad ne bih tražio da mi isplaćuje nešto samo zato što imam ugovor do tog i tog datuma. Meni su imperativ rezultati i to je ono o čemu razmišljam, svestan da status jednog trenera zavisi najviše od toga – kaže Lalatović.

Novi šef struke crveno-belih smatra da ima više razloga za pad u formi od strane čitave ekipe, posle blistavih izdanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Mislim da su momci rano počeli pripreme i suviše brzo ušli u ritam jakih utakmica. Istrošili su se dosta u Evropi, a sigurno su bili i razočarani nakon što nisu uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope, pošto su sa velikim optimizmom očekivali utakmice protiv Viktorije, naročito nakon onako ubedljive pobede nad Sampdorijom. Gledao sam mnoge utakmice Vojvodine ove sezone i iskreno, na nekim od njih ekipa nije imala ni sreće. Sada nam je potrebno da budemo agresivniji i da pokažemo veću želju za pobedom kako bismo prekinuli ovaj negativan niz – kaže Lalatović.

On ističe da je zadovoljan trenutnim igračkim kadrom, te da će se o eventualnim pojačanjima razmišljati tek u januaru.

– Na okupu trenutno imam ove igrače. Oni imaju kvalitet, jer tim poput Sampdorije ne mogu da savladaju igrači koji su nekvalitetni. Sadašnjim sastavom sam zadovoljan, a i suviše je rano da sada pričamo o pojačanjima. Gledam samo kako ove momke da razbudim, kako bi opet zaigrali kao na početku sezone – ističe Lalatović.

Novinare je posebno interesovao budući status Mirka Ivanića, kao i to da li će novi trener u Vošu dovesti neke igrače sa kojima je već sarađivao.

– Ivaniću sam bio trener godinu i po dana u Proleteru, gde je igrao fenomenalno i već tada pokazivao neverovatan talenat, na osnovu kojeg sam znao da će brzo postati ovo što je danas. O njegovom statusu ne mogu da pričam, jer je na njemu i klubu da pronađu zajednički jezik. Što se mene tiče, o njegovim kvalitetima je apsurdno pričati i za mene kao trenera – on je nezamenjiv. U Borac su iz Proletera došli Vujaklija, koji je sada drugi strelac lige, zatim Jablan i Tanasin. Oni su pokazali da imaju kvalitet za Borac, a siguran sam da ga imaju i za Vojvodinu – rekao je Lalatović.

Prva utakmica na kojoj će novi trener imati priliku da vodi svoj tim sa klupe biće odigrana sutra od 13 časova u FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, a u prijateljskom odmeravanju snaga sastaće se Vojvodina i OFK Beograd. Kapije Vošinog trening centra biće otvorene za sve one koji budu želeli uživo da posmatraju ovaj susret.