После победе његовог тима против Инђије, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да су црвено-бели показали да су тренутно међу најбољим екипама у Србији.

Војводина је данас победила Инђију резултатом 0:2 (0:0), у деветом колу Супер лиге Србије.

– Инђија је квалитетан противник, који има сјајне појединце и кога никада није лако победити. Пред овај меч сам био уплашен само из разлога што смо пре четири дана одиграли 120 минута, путовали и дошли у пет ујутро, па су играчи стварно били уморни. Међутим, још једном смо показали да оно што смо пружили у Лијежу представља прави показатељ наше снаге, те да смо тренутно међу најбољим екипама у Србији. То показује и место на табели, јер смо тренутно трећи, а и освајачи смо Купа – каже Лалатовић.

После успешне прошле сезоне, Војводина и у овом првенству игра одлично, пошто у првих девет кола има шест победа, два ремија и само један пораз.

– Тешко је поновити две успешне сезоне са истим играчима, али они показују да су с правом ту где јесу и ја сам јако поносан на њих. Задовољан сам и са играчима који су ушли са клупе, јер су опет преокренули резултат и драго ми је због тога што је мој стручни штаб, на челу са мном, опет донео добре одлуке по питању измена. Бојић и Човић су дали голове за победу и велика три бода. Инђији желим све најбоље, јер овакав клуб заслужује да остане у Супер лиги и то му желим из свег срца, а ми се окрећемо следећој утакмици против Новог Пазара – истиче Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине је свестан да његову екипу у следећем колу очекује изузетно тешко гостовање.

– Нови Пазар је домаћи тим и тамо је јако тешко узети бодове, а код куће су победили чак и Партизан. Међутим, нисам био толико фокусиран на њих, јер сам више размишљао о овој утакмици, пред коју сам осећао страх због путовања и тога што смо се „покидали“ против Стандарда. Међутим, апсолутно верујем у свој тим и задовољан сам како смо одиграли и прво и друго полувреме – рекао је Лалатовић.

Победа против Инђије је укупно 58. тријумф за Ненада Лалатовића на клупи Војводине, коју је, рачунајући оба мандата у „старој дами“, до сада предводио на 98 утакмица. На тај начин, он је по броју победа сустигао легендарног Бранка Станковића, који је са Вошом такође остварио 58 победа, али на 140 утакмица. Више победа од Лалатовића на клупи Војводине има само Густав Лехнер, који је на 131 мечу остварио 61 тријумф. Процентуално гледано, Ненад Лалатовић већ сада има најбољи скор по питању победа у односу на број утакмица на клупи Војводине, а с обзиром на да за Густавом Лехнером заостаје само три победе, нема сумње да ће, током ове сезоне, и по том параметру оборити рекорд и ући у богату историју клуба.