Nenad Lalatović

 

Posle remija njegovog tima protiv Voždovca, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da su crveno-beli ponovo oštećeni za nedosuđeni jedanaesterac, ali i naglasio da Voša danas nije zaslužila da ostvari pobedu.

U trećem kolu plej ofa Super lige Srbije, Vojvodina i Voždovac igrali su nerešeno 0:0.

– Voždovac ima dobar tim i Žile ih sjajno vodi. Danas su došli da ne izgube i u tome su uspeli. Mi smo stvorili šest-sedam stopostotnih šansi. Golman Voždovca je bio odličan, ali ne toliko koliko smo mi bili očajni u završnici, jer smo praktično svaki put šutirali po sredini gola. Meleg je imao šansu glavom, potom i nogom jedan na jedan, pa Trujić, Babić… Neshvatljivo šta sve nismo iskoristili – kaže Lalatović.

Trener Vojvodine osvrnuo se na još jedan detalj.

– Ne volim da pričam o tome, ali kad niko iz kluba neće da se oglasi, moram to da kažem: nemoguće je da nam se u Surdulici ne sviraju dva penala, pa da nam se i danas ne svira čist penal nad Babićem. Ne znam zašto se to dešava, možda zbog toga što mi ćutimo, kako bismo ispali fini, dobri i rekli kako nećemo da se žalimo. I treba da se žalimo i napravimo haos kad se Vojvodina ošteti na ovakav način, jer ipak je ovo treći najveći klub u Srbiji i kad neko dođe ovde da sudi, prema Vojvodini mora da ima veliki respekt i poštovanje. Ja kad god napravim nešto, uvek sam bio kažnjen. Nekad sa 200.000 dinara, nekad sa zabranom vođenja tima na tri-četiri utakmice, pa prema tome, onda i sudija treba da bude kažnjen kad pogreši, a ne da sudi odmah u narednom kolu. U „Crnoj tački“ su konstatovali da nam u Surdulici nisu svirali dva čista penala, a baš me interesuje da vidim šta će sada da kažu za situaciju kada je levi bek Voždovca Puzigaća bukvalno sa dve noge oborio Babića. Pomoćni sudija, onaj iza gola, glavni arbitar, svi su bili blizu, Babić je bukvalno bio u trouglu između njih, i opet niko ništa nije video. Međutim, i pored toga, mi danas nismo zaslužili da pobedimo, jer nismo znali da iskoristimo nijednu od šansi koje smo napravili. No, idemo dalje. Slede nam dva teška gostovanja, potom Borac kod kuće i Partizan u gostima, čime ćemo završiti sezonu, videćemo kako. Ja i dalje verujem da možemo da budemo među prva četiri tima, što po igri koju smo prikazali danas apsolutno zaslužujemo. Međutim, potrebno nam je da imamo sreće, ali i sportske drskosti i hrabrosti da postignemo gol u završnici – rekao je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Čukaričkog u Beogradu, a taj meč je na programu u utorak, trećeg maja, sa početkom u 17:30 časova.